Banja Luka

Bolji status djece sa smetnjama u razvoju

Bolji status djece sa smetnjama u razvoju
Foto: N.N. | Bolji status djece sa smetnjama u razvoju

BANJALUKA - Protokol o postupanju i saradnji nadležnih institucija u oblasti socijalne zaštite i inkluzije kojim se definišu procedure i način postupanja u vezi sa radom sa djecom sa smetnjama u razvoju potpisali su danas gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i predstavnici više institucija i organizacija.

Cilj ovog dokumenta je unapređenje multisektorskog pristupa socijalne zaštite i inkluzije, ali i da se obezbijedi kvalitetnija saradnja i rad nadležnih institucija i gradskih organizacija.

"Vjerujem da smo ovim protokolom propisali jasnu proceduru na koji način se pomaže porodici i djeci te na koji način postupati ako se identifikuju i uoče smetnje u razvoju maloljetnika", rekao je Radojičić.

Irena Joldžić, direktorica Centra za socijalni rad, rekla je da ovaj protokol definiše način postupanja u slučajevima kad im se obrate roditelji djece sa smetnjama u razvoju.

Željka Perišić-Ninković, direktorica Centra "Dajte nam šansu - Zvjezdice", istakla je da je ovaj protokol važan, te da je njime definisan način na koji nadležne ustanove treba da postupaju i rade sa ovom djecom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije