Banja Luka

Bosančić: Što prije isplatiti dugovanja KUD-ovima, jedva opstaju

Bosančić: Što prije isplatiti dugovanja KUD-ovima, jedva opstaju
Foto: Ustupljena fotografija | Bosančić: Što prije isplatiti dugovanja KUD-ovima, jedva opstaju

BANJALUKA - Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora DEMOS-a Boran Bosančić rekao je da ova stranka podržava kulturno-umjetnička društva /KUD/ iz Banjaluke i traži od nadležnih da im što prije isplate dugovanja kako bi mogli da nastave nesmetano funkcionisanje.

Bosančić je naglasio da su KUD-ovi iz Banjaluke uvijek bili poznati po svojim uspjesima u cijelom regionu, ali i u Evropi, a sada su dovedeni u situaciju da jedva opstaju, što je nedopustivo.

On je podsjetio na probleme koje imaju KUD-ovi iz Banjaluke zbog toga što im mjesecima kasne isplate, a sve zbog nastavka političkih svađa gradonačelnika i skupštinske većine, saopšteno je iz DEMOS-a.

"Podržavamo mirno okupljanje predstavnika KUD-ova i pozivamo sve nadležne da ovaj problem što prije riješe. Svi znamo koliko djece ide u KUD-ove u Banjaluci i koliko su oni popularni i potrebni ovom gradu. Zar trebamo dozvoliti da se počnu gasiti najpoznatiji KUD-ovi, koji predstavljaju Banjaluku u najljepšem svjetlu širom Evrope", istakao je Bosančić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije