Banja Luka

Bosančić zatražio ocjenu ustavnosti o poskupljenju parkinga u Banjaluci

Bosančić zatražio ocjenu ustavnosti o poskupljenju parkinga u Banjaluci
Foto: Anja Vidić | Bosančić zatražio ocjenu ustavnosti o poskupljenju parkinga u Banjaluci

BANJALUKA - Boran Bosančić, predsjednik banjalučkog Gradskog odbora DEMOS-a, podnio je Ustavnom sudu Republike Srpske inicijativu za ocjenu zakonitosti odluke o poskupljenju parkinga u Banjaluci.

Kako je istakao, Gradski odbor DEMOS-a je prvi ukazao na štetnost ovog pravilnika o načinu organizacije i kontrole parkiranja u Banjaluci.

"Smatramo da ovaj pravilnik nije mogao donijeti sam gradonačelnik Draško Stanivuković, te da po zakonu jedinu saglasnost na cijenu komunalnih usluga može dati Skupština grada. Imajući u vidu da ovo pitanje nije kandidovano i nije bilo na dnevnom redu, te je gradonačelnik donio ovaj pravilnik u Službenom glasniku Republike Srpske, odlučio sam se na ovu inicijativu, prije svega kao građanin", rekao je on, te dodao da vjeruje da će Ustavni sud utvrditi da donošenje ovog pravilnika nije u skladu sa zakonom.

"Postoji još jedna sporna stvar, te se postavlja pitanje da li je ovaj pravilnik mogao biti objavljen u Službenom glasniku RS, jer je zakonom o lokalnoj samoupravi jasno definisano da se ovi pravilnici objavljuju u Službenom glasniku grada Banjaluka", rekao je Bosančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije