Banja Luka

Breskvica se družila sa osobama sa Daunovim sindromom u Banjaluci (VIDEO)

Breskvica se družila sa osobama sa Daunovim sindromom u Banjaluci (VIDEO)
Foto: Velibor Tripić | Breskvica se družila sa licima sa Daunovim sindromom u Banjaluci

BANJALUKA - Regionalna pop zvijezda iz Srbije Anđela Ignjatović Breskvica danas se u Banjaluci družila sa osobama sa Daunovim sindromom, a večeras će održati dva koncerta u Multimedijalnoj sali u krugu "Čajaveca".

Popularna Breskvica prisustvovala je zajedničkom pravljenju i degustaciji palačinki u kuhinji Daun sindrom centra.

Ambasador osoba sa Daunovim sindromom Vlado Đajić zahvalio je Ignjatovićevoj za pažnju i ljubav koju je poklonila licima sa Daunovim sindromom.

"Došla je na njihov poziv da usreći mlade Banjalučane i da besplatno održi dva koncerta, i to jedan za maloljetne osobe, a drugi za maturante", naglasio je Đajić, koji je i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Breskvica je zahvalila za gostoprimstvo, te istakla da rado dolazi u Banjaluku i da je srećna kada može da usreći mlade ljude.

Direktor Daun sindrom centra Banjaluka Zoran Jelić podsjetio je da je 2016. godine pokrenut program socijalne rehabilitacije lica sa Daunovim sindromom pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, prenosi Srna.

On je napomenuo da je nedavno prva osoba u Evropi sa Daunovim sindromom zaposlena u javnoj službi, odnosno u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara na čijem je čelu Staša Košarac.

"Osobe sa Daunovim sindromom ne traže sažaljenje već samo da im ljudi daju šansu", rekao je Jelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije