Banja Luka

Brojne manifestacije povodom Nedjelje djeteta od 1. do 7. oktobra

Brojne manifestacije povodom Nedjelje djeteta od 1. do 7. oktobra
Foto: Ilustracija | Brojne manifestacije povodom Nedjelje djeteta od 1. do 7. oktobra

BANJALUKA - Brojnim manifestacijama od 1. do 7. oktobra u Banjaluci će biti obilježena Nedjelja djeteta, kao i u većini evropskih zemalja sa ciljem da se promovišu osnovni ciljevi Konvencije UN o pravima djeteta.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić u ponedjeljak, 1. oktobra, uručiće ključeve grada najmlađim sugrađanima koji će simbolično upravljati gradom u narednih sedam dana.

Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u utorak, 2. oktobra, na Trgu Krajine postaviće izložbeno-prodajni štand na kojem će mališani prodavati svoje radove, saopšteno je iz Gradske uprave.

Za mališane iz vrtića "Bubamara" za četvrtak, 4. oktobar, najavljen je prijem u Gradskoj upravi.

Udruženje "Sva djeca svijeta", uz podršku grada, organizovaće u utorak promociju dječijih prava na Trgu Krajine, a za četvrtak u atrijumu Gradske uprave najavljena je izložba dječijih radova i zabavni program, kao i radionica u hotelu "Fortuna".

Iz Gradske uprave navode da se sva djeca Banjaluke pripremaju da obilježe nedjelju dječijih prava na sebi svojstven način, uglavnom zabavnim programom koji pripremaju u svojim školama i vrtićima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije