Banja Luka

Pratite nas na Google news

Brojni programi za najstarije građane Banjaluke

Brojni programi za najstarije građane Banjaluke
Foto: N.N. | Brojni programi za najstarije građane Banjaluke
Anja Matarugić

BANJALUKA - Grad kroz program "Banjaluka ljudskog lica" sprovodi nekoliko velikih projekata u koje je uključena i najstarija populacija, sa ciljem da se starija lica ne osjećaju usamljeno i izolovano od društva.

Rečeno je ovo u petak nakon sastanka gradonačelnika Igora Radojičića i gradske organizacije Udruženja penzionera.

Odnedavno penzioneri u gradu, njih oko 40.000, kroz program "Zdravo starenje" imaju mogućnost za druženje i kvalitetno korištenje slobodnog vremena.

"Ovaj program je imao veliki odziv kod osoba treće životne dobi. Drugi veliki program, besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda, 'Za tvoje dobro' uključuje i dio penzionera do 70 godina starosti", rekao je Radojičić.

Dodao je da je starijim licima omogućeno i korištenje društvenih prostora u mjesnim zajednicama.

"Gdje god imamo prostor za društvene aktivnosti, bilo da je ranije izgrađen ili je nov, taj prostor je na raspolaganju i gradskom Udruženju penzionera", kazao je Radojičić.

Nikola Gojković, predsjednik Udruženja penzionera grada, izrazio je zadovoljstvo pokrenutim programima, za koje kaže da su od velikog značaja za penzionere.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije