Banja Luka

Pratite nas na Google news

Budžet za narednu godinu 146,6 miliona KM

Budžet za narednu godinu 146,6 miliona KM
Foto: N.N. | Budžet za narednu godinu 146,6 miliona KM
Anja Matarugić

BANJALUKA - Osnovni razlog za rebalans budžeta za 2019. godinu u okviru od 210 miliona KM je uspješno rekonstruisanje duga grada od oko 60 miliona KM, a budžet za narednu godinu je planiran u okviru od 146,6 miliona.

Rekao je ovo danas gradonačelnik Igor Radojičić na 37. sjednici Skupštine grada, predzadnjoj ove godine.

On je istakao da je grad rebalansom budžeta izdvojio oko 400.000 KM za projekat besplatnih preventivnih pregleda, te da će i naredne godine u brojne investicije uložiti od 30 do 50 miliona KM.

Dodao je da će u budžetu biti izdvojena sredstva za izgradnju mosta u Srpskim toplicama, kao i za završetak i opremanje 450 mjesta u četiri vrtića, te da je predviđen nastavak projekta vodosnabdijevanja.

"Pregovaramo o paketima koje zovemo 'Vode 1', 'Vode 2' i 'Vode 3' u vrijednosti oko dva miliona KM ulaganja. Time bi 95 odsto stanovnika dobilo stabilno snabdijevanje vodom", objasnio je Radojičić.

Istakao je da je u planu izgradnja dvije nove sportske dvorane, nekoliko teretana i fudbalskog terena na otvorenom, a grad će pristupiti i dvjema humanitarnim akcijama.

"Grad bi odobrio 10.000 KM za učešće u izgradnji dnevnog centra 'Podrži me - 9. januar' na Kosovu, kao i pomoć Bihaću koji se suočava sa migrantskom krizom", rekao je Radojičić.

Na dnevnom redu našla se i tačka o dozvoljenom zaduženju preduzeću "Eko-toplane".

"Grad ima stabilno grijanje, a 'Eko-toplane' su gradu vratile milion KM. Problem je što grad i dalje otplaćuje dugove stare 'Toplane', i to svake godine po četiri miliona KM", naveo je Radojičić.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada,  kazao je da se raspravljalo i o dva dokumenta koja idu na javnu raspravu, kako bi svi građani mogli dati svoje primjedbe i sugestije.

"Ovo je programski budžet jer prati strateške dokumente, prije svega Strategiju razvoja grada i plan kapitalnih ulaganja, a 30 miliona KM kapitalnih investicija i te kako je bitno za grad", istakao je Talić.

Dodao je da se razmišlja o bescarinskim zonama, kako bi bili još interesantniji za one koji bi došli ulagati u grad Banjaluku.

"Pored 30 miliona KM za kapitalne investicije, imamo oko dva miliona KM koje idu u subvencije i podsticaje u poljoprivredi i privredi, te preko milion KM za stipendije", zaključio je Talić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije