Banja Luka

Centar Banjaluke dobija više od 100 kamera

Centar Banjaluke dobija više od 100 kamera
Foto: Jelena Đurđević | Centar Banjaluke dobija više od 100 kamera
Marija Gajić

BANJALUKA - Postavljanje video-nadzora na području grada Banjaluka počelo je juče, a kamere će biti postavljene u cilju prevencije kriminala i povećanja stepena bezbjednosti građana.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS kazali su da su zajedno sa gradom  utvrdili najbolje lokacije za postavljanje kamera.

"Obuhvaćene su lokacije u užem centru grada na kojima se kreće najveći broj građana, odnosno trgovi, veće raskrsnice, ulazne i izlazne saobraćajnice grada, te objekti koji se posebno obezbjeđuju", istakli su u MUP-u.

Dodali su da je MUP RS započeo realizaciju prve faze postavljanja video-nadzora, te da je Vlada RS odobrila iznos od 500.000 KM.

"MUP RS u saradnji sa lokalnim zajednicama u RS godinama realizuje projekat uspostave sistema video-nadzora", rekli su u MUP-u RS.

Do sada je ovim projektom obuhvaćeno 36 lokalnih zajednica, a ove aktivnosti se trenutno, osim u Banjaluci, realizuju u gradovima Doboj, Istočno Sarajevo, Prijedor i više manjih opština.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da su dugo vremena razgovarali sa predstavnicima MUP-a RS o postavljanju kamera.

"Prema istraživanju, javno mnjenje se znatno promijenilo i gotovo da se insistira na uvođenju pojačanog video-nadzora. Razgovarali smo sa ljudima i neki su za postavljanje kamera, a neki protiv, ali je očito da je pojačan interes građana za bolju bezbjednost", rekao je Radojičić.

Dodao je da su Gradska uprava i MUP dogovorili da na više od stotinu lokacija budu postavljene kamere, te da se najprije postave na Trg Krajine pa onda na ostale.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije