Banja Luka

Centar "Zaštiti me" do kraja godine dobija novi krov

Centar "Zaštiti me" do kraja godine dobija novi krov
Foto: N.N. | Centar "Zaštiti me" do kraja godine dobija novi krov

Vaspitno-obrazovna ustanova za djecu sa poteškoćama intelektualnog funkcionisanja Centar "Zaštiti me" do kraja godine će dobiti novi krov na svom objektu, potvrdili su za "Nezavisne" u ovoj ustanovi.

Zorica Kuzmanović-Vasilić, direktorica Centra "Zaštiti me", rekla je da je ovaj krov dotrajao i da je u jakom nevremenu prije nekoliko godina oštećen na mnogo mjesta.

"Ne treba raditi demontažu postojećeg krova, potrebno je da preko njega postavimo izolacioni dio, odnosno lim i grede, kako učenicima ljeti ne bi bilo vruće, a zimi hladno", kazala je Kuzmanović-Vasilićeva.

Prema njenim riječima, materijal od kojeg je napravljen je oštećen u nevremenu na nekoliko mjesta i zato prokišnjava.

"Upućen je zahtjev gradu za dodjelu sredstava i odobrena su nam sredstva od 24.000 KM", istakla je Kuzmanović-Vasilićeva.

U skladu sa javnim nabavkama raspisan je tender za izvor izvođača radova.

"Nakon što izaberemo izvođača, predstoji rok od 15 dana za žalbe i nadam se da ćemo nakon toga krenuti u posao. Mislim da bi 15 dana bilo dovoljno da se sve uspješno završi kako bismo dobili novi krov prije početka nove godine i niskih temperatura", istakla je Kuzmanović-Vasilićeva.

Dodala je da padavine i loše vrijeme neće predstavljati prepreku izvođačima radova.

"Nadzorni organ, inženjeri i radnici iz Gradske uprave su nas uputili o čemu da vodimo računa pri sklapanju ugovora i učinili uslugu da ne plaćamo cjelokupnu tendersku dokumentaciju", rekla je Kuzmanović-Vasilićeva.

Ona smatra da jaka firma sa dobrom organizacijom ovaj posao može da završi za pet dana.

U okviru Centra "Zaštiti me" obrazuju se lako i umjereno mentalno zaostala djeca i omladina.

Pravo na usluge školskog Centra "Zaštiti me" imaju učenici koji posjeduju rješenje o razvrstavanju, koje je izdao nadležni Centar za socijalni rad.

Centar "Zaštiti me" pruža osnovno i srednje obrazovanje, a ima i internat.

U obnovu 16 škola na području grada ove godine uloženo je ukupno oko 600.000 KM, a grad je ovih dana obezbijedio dodatnih 19.000 KM za radove na još tri osnovne škole. U pitanju su sredstva za sanaciju parketa u učionicama u OŠ "Dositej Obradović", za završetak obnove krova u OŠ "Miroslav Antić" i za nabavku sportskih rekvizita u OŠ "Ivan Goran Kovačić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije