Banja Luka

"Centar za zdravo starenje" otvoren u Banjaluci

"Centar za zdravo starenje" otvoren u Banjaluci
Foto: N.N. | "Centar za zdravo starenje" otvoren u Banjaluci

BANJALUKA - Dnevni centar za osobe treće životne dobi "Centra za zdravo starenje“, koji se realizuje u okviru projekta "Banja Luka ljudskog lica", otvoren je danas u prostorijama mjesnih zajednica Bulevar i Pobrđe.

Gradonačelnik Igor Radojičić je kazao da je ovaj projekat započeo prošle godine, te da u gradu živi više od 35.000 građana treće životne dobi.

"Mislimo da je potreba još veća, a cilj ovog programa je da se osobama starije životne dobi ponude različiti programi u koje mogu da se uključe", rekao je Radojičić.

Dodao je da te aktivnosti između ostalog uključuju rad sa računarima, bogat muzički i zabavni život, kao i putovanja.

"Cilj je da u što većem broju mjesnih zajednica starijim građani omogućimo bogatije slobodno vrijeme", kazao je Radojičić.

Irena Joldžić, direktor Centra za socijalni rad, nosioca ovog projekta, rekla je da u ovom centru korisnike očekuju brojne aktivnosti u kojima mogu da učestvuju svakog dana od devet do 13 časova.

"Sve radionice su besplatne, a biraju se po odabiru i želji korisnika. Iskustvo u centrima u drugim mjesnim zajednicama pokazuje da su osobama treće životne dobi zanimljive fizičke vježbe, radionice pletenja i horsko pjevanje te uskoro možemo očekivati i koncert hora osoba starije životne dobi", rekla je Joldžićeva.

Marija Šešić, penzionerka koja kaže da će u ovom centru provoditi dosta slobodnog vremena, smatra da je otvaranje ovakvih dnevnih centara veoma značajno.

"Smatram da bi svaka mjesna zajednica trebala da ima ovakavo mjesto za druženje starijih građana", rekla je Šešićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije