Banja Luka

Centar za životnu sredinu predstavio priručnik o građanskim inicijativama

Centar za životnu sredinu predstavio priručnik o građanskim inicijativama
Foto: Ilustracija | Centar za životnu sredinu predstavio priručnik o građanskim inicijativama

BANJALUKA - Članovi Centra za životnu sredinu danas su kroz neformalno druženje sa novinarima predstavili Priručnik o građanskim incijativama.

Jelena Brkić, koordinator Incijative "Naš prostor", kazala je da je ovaj priručnik proistekao iz Građanske incijative za Borik.

"Tokom sprovođenja incijative shvatili smo da je bilo dosta neusklađenosti i nedostataka u precedurama. Građanima je potreban priručnik ovog tipa kako bi mogli što jednostavnije i lakše da se snađu i skrate svoj put od podnošenja incijative pa do njene realizacije", pojasnila je Brkićeva.

U priručniku građani mogu da nađu pregled zakonske regulative i svih propisa od nivoa institucija BiH, FBiH i RS, kantona i jedinica lokalne samouprave.

"Urbanistički plan grada je važno pitanje. To je bitan dokument čiji proces donošenja mora da bude potpuno transparentan i u koji moraju da budu uključeni građani. Pratićemo proces i obavještavati građane, a od grada ćemo tražiti da nas uključi u mogućnostima koje postoje", rekla je Brkićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije