Banja Luka

Pratite nas na Google news

Četvrti "Banjalučki piknik", mališani uživali u delicijama i igri

Četvrti "Banjalučki piknik", mališani uživali u delicijama i igri
Foto: N.N. | Četvrti "Banjalučki piknik", mališani uživali u delicijama i igri
Marija Gajić

BANJALUKA - Trka beba, igra lambada, mini-golf, kao i radionica o izradi magneta, obilježili su četvrti "Banjalučki piknik", koji je održan danas na tvrđavi Kastel.

U bogatom sportsko-rekreativnom sadržaju i ukusnim proizvodima mogle su uživati brojne porodice sa djecom, tinejdžeri, ali i oni stariji koji su posjetili ovaj događaj.

Banjalučanin Siniša Tešić rekao je da je prvi sa porodicom došao na piknik te da je ovo prelijep događaj za djecu, ali i za odrasle.

"Zaista su se organizatori potrudili da događaj obogate različitim sadržajima i svi smo uživali", rekao je Tešić.

Desetogodišnja Jovana kazala je kako joj je na pikniku bilo prelijepo, te da će rado doći i na sljedeći.

"Najviše mi se dopao mini-golf, ali i to što sam se mogla igrati sa svojim vršnjacima. Svidjela su mi se i slatka peciva i sokovi koje smo mogli uzeti", kazala je ona.

Staša Hajder, Banjalučanin, kazao je da su na ovaj piknik došli jer su utisci sa prethodnog bili odlični, pa su odlučili da jučerašnji sunčan dan iskoriste za druženje i igru djece. I, kako kaže, zaista su uživali.

"Banjalučki piknik" je projekat kompanije "Krajina klas", koji je nastao u saradnji s Rekreativnom zonom Banjaluka.

Andrea Lizdek, marketing asistent kompanije "Krajina klas", rekla je kako je ovo četvrti piknik redu, a treći ove godine.

"Ovo je događaj koji postaje tradicionalan i potrudićemo se da i sljedeće godine nastavimo. Na pikniku smo se dogovorili da svi učesnici sponzori svoje proizvode izlože bez prodaje", kazala je ona.

Prema njenim riječima, prethodna dva piknika bila su na izletištu Trešnjik, a jedan u parku "Mladen Stojanović".

"Zaista smo bili zadovoljni odzivom naših građana i što su prepoznali važnost druženja u prirodi sa svojom djecom i prijateljima", zaključila je Lizdekova.

Svoje proizvode na pikniku su, između ostalih, izlagali pekara "Manja", "Mlijekoprodukt", "Vitinka" i "Violeta".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije