Banja Luka

Četvrtkom "Dragočajanke" za mlade

Četvrtkom "Dragočajanke" za mlade
Foto: N.N. | Četvrtkom "Dragočajanke" za mlade

BANJALUKA - Omladinski centar "Zdravo da ste" će na četvrtoj "Dragočajanki" obrađivati teme kao što su održivi transport, aktivizam, brejkdens, ali i razne druge teme koje su interesantne mladima u Dragočaju.

Kako navode, na prve tri "Dragočajanke" su razgovarali o planinarenju, tradicionalnim rukotvorinama i vježbali jogu za djecu. Osim toga, ovaj omladinski centar organizuje i razne druge radionice, edukacije, kao i tzv. zoomionice koje se tiču omladinskog aktivizma.   Zoomionice se, navode, uglavnom održavaju utorkom, a "Dragočajanke" četvrtkom.      

"Već smo obradili teme zagađenja vazduha, ilustrativne tipografije, a dalje nastavljamo s emocionalnom pismenošću i baštovanstvom", kazali su iz ovog omladinskog centra.

Nakon edukacija o omladinskom radu, počinju obrađivati i teme o aktivnom učešću mladih i omladinskom aktivizmu, metodama i principima omladinskog liderstva, zagovaranja, upravljanja projektima, organizacijskim vještinama te socijalnoj kompetenciji omladinskih lidera.  

"Poslije ovih radionica grupa mladih će obaviti studijske posjete omladinskim centrima u Čelincu, Prnjavoru, Gradišci, Travniku i Zenici kako bi se informisali o radu drugih organizacija, kada će imati priliku da vide dobre primjere iz prakse", kazali su iz "Zdravo da ste".

Dodaju da će po završetku svih edukacija i studijskih posjeta uz mentorsku podršku realizovati i dvije inicijative u zajednici.

"Što se tiče planiranih aktivnosti u 'Zdravo da ste' resursnom centru u Dragočaju, mladi su izrazili najveće interesovanje da nastave prošlogodišnji 'Kreativni juli', ali da ga obogate sadržajima za mlade, što bi podrazumijevalo dosta urbanih i kreativnih aktivnosti", kazali su iz "Zdravo da ste".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije