Banja Luka

"Ćevap fest" od sutra do nedjelje u Banjaluci

"Ćevap fest" od sutra do nedjelje u Banjaluci
Foto: Srna | "Ćevap fest" od sutra do nedjelje u Banjaluci

BANJALUKA - U Banjaluci će od sutra do nedjelje, 2. juna, biti održan "Ćevap fest", čiji je cilj promocija banjalučkog ćevapa, rekao je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

"Ambicija je da treći "Ćevap fest" nadmaši prethodna dva, koja su, kada se sabere, imala više desetina hiljada posjetilaca", naveo je Radojičić.

On je istakao da je promotivna kampanja rađena u Srbiji i Sloveniji i da se očekuju posjetioci iz ovih zemalja.

Radojičić je dodao da će na ovogodišnjem "Ćevap festu", koji će biti održan na platou kod Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, učestvovati devet roštiljnica.

On je pozvao građane i goste da dođu, naglasivši da će vikend biti interesantan jer je obezbijeđen bogat kulturno-zabavni program.

Radojičić je naglasio da će istovremeno u Parku "Petar Kočić" biti održan Festival cvijeća, koji je i prodajnog karaktera sa edukativnim sadržajima.

Promoter i zaštitno lice "Ćevap festa" Nebojša Kuštrinović rekao je da je banjalučki ćevap ukusom i kvalitetom već osvojio Evropu, te da ga žele zaštititi na jelovnicima cijele planete. "Da bude naš proizvod sa geografskim porijeklom", istakao je Kuštrinović.

Kuštrinović je naveo da će gastro festival biti otvoren sutra u 15.00 časova i trajati do nedjelje do 15.00 časova, te dodao da će velika porcija banjalučkog ćevapa koštati četiri KM, a mala dvije KM.

Prema njegovim riječima, tokom prvog festivalskog dana posjetioce će zabavljati lokalni bendovi "Infiniti" i "Raspašoj".

U subotu, 1. juna, program će početi u podne nastupom dječijih ansambala kulturno-umjetničkih društava "Sveti Sava", "Pelagić" i "Veselin Masleša", te učenika Muzičke škole.

Kuštrinović je rekao da je predviđen i nastup stendap komičara Miroslava Đorđevića, hora Pozorišta "Jazavac" i Gradskog tamburaškog orkestara, a uveče je planiran i nastup grupe "Nervozni poštar".

"Ćevap fest" organizuju Gradska uprava i Turistička organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije