Banja Luka

"Ćevap fest" se ipak vraća?

"Ćevap fest" se ipak vraća?
Foto: Arhiva | "Ćevap fest" se ipak vraća?

BANJALUKA - Povodom informacija o izostanku "Ćevap festa" ove godine, oglasio se i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, koji je rekao da podržava održavanje ove tradicionalne manifestacije.

On je pozvao začetnike ideje da svoj zahtjev za održavanje ove manifestacije upute gradskoj administaraciji.

Istakao je da je on podržava ovakvu manifestaciju, s tim da predlaže da se ove godine održi na otvorenom, odnosno ne na Krašovom parkingu, kao prethodnih godina, nego u najvećem gradskom parku.

"Smatram da su izletište i zelene površine prava lokacija za festival ovog tipa", kazao je Stanivuković i dodao je da Kabinet gradonačelnika organizovanje mnogih festivala preuzeo na sebe.

Prema njegovim riječima, nisu imali nijednu inicijativu za ovu manifestaciju ove godine od strane organizatora koji su je organizvali proteklih godina.

"Otvoreni smo za saradnju, a kada stigne poziv, ako bude dovoljno vremena da se organizuje, grad će pružiti podršku", kazao je Stanivuković, a kako  je naglasio, gradu je potreban  suorganizator.

Podsjećamo da su "Nezavisne" ranije pisale da su iz Turističke organizacije Banjaluka rekli da festival "Ćevap fest" neće biti održan ove godine, dok su iz Gradske uprave naveli da nisu primili zahtjev za održavanje ovog festivala.

Prema riječima Nebojše Kuštrinovića, koji je promoter i zaštitno lice "Ćevap festa", ovaj festival je postao dio tradicije grada.

Posljednji, tada treći "Ćevap fest", održan je 2019. godine, na kojem je učestvovalo devet ćevabdžinica, koje su, kako domaćim ljubiteljima banjalučkog ćevapa, tako i stranim turistima pripremili ukusne obroke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije