Banja Luka

"Ćevap fest" se vratio u grad

"Ćevap fest" se vratio u grad
Foto: Dražan Pozderović | "Ćevap fest" se vratio u grad

BANJALUKA Trodnevni "Ćevap fest", popularna gastronomska manifestacija koja slavi najpoznatiji banjalučki brend, u gradskom parku "Petar Kočić" počela je večeras, uz nastupe ansambla "Banjalučki vez" i satiričara Miladina Berića.

Ova manifestacija će trajati do nedjelje, 9. oktobra, uz bogat zabavni program, a i mnogobrojne novitete kao što je takmičenje u brzom jedenju male porcije ćevapa.

Nebojša Kuštrinović, promoter ove organizacije, istakao je za "Nezavisne novine" da se popularni "Ćevap fest", poslije pandemijske pauze, vraća u grad kako ne bi ostao zaboravljen.

"Ćevap fest' je privlačio desetine hiljada ljudi iz Banjaluke i okolnih gradova, te se očekuje ista, a možda i veća posjećenost i ove godine, s obzirom na to da je sadržaj obogaćen", istakao je Kuštrinović.

Manifestacija je otvorena uz "Banjalučki vez" i satiričara Miladina Berića, a u subotu će nastupati mađioničar Kenan Imamović i najmlađi će imati priliku da se takmiče u slaganju Rubikove kocke.

"Posebno je zanimljivo takmičenje u brzom jedenju male porcije ćevapa, koje je zainteresovalo mnoge sugrađane", kazao je on.

Dodaje da onaj ko pobijedi u ovom takmičenju dobija na poklon bicikl, a takmičenje će biti za žene i za muškarce.

U subotu je, kako on kaže, planiran i nastup Kulturnoumjetničkog društva "Veselin Masleša" i Gradskog tamburaškog orkestra.

"U nedjelju predstavljamo XXL ćevap, koji je dobio naziv po ugledu na veliku picu", naglasio je Kuštrinović te dodao da je riječ o  porodičnom izdanju ćevapa s velikom lepinjom i većom količinom mesa.

"Na ovoj manifestaciji učestvovaće najpoznatije gradske ćevabdžinice, koje gaje dugogodišnju tradiciju pravljanja banjalučkog ćevapa", istakao je on.

Dodaje da se prijavio isti broj ćevabdžinica kao i prošlih godina.

"Nadamo se velikoj posjećenosti i dobrim vremenskim uslovima, s obzirom na to da ove godine organizujemo manifestaciju na otvorenom, tačnije bez šatora", rekao je Kuštrinović i dodao da želi da svi posjetioci uživaju u ovom događaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije