Banja Luka

Cijene slične kao prije, kupci žele domaće

Cijene slične kao prije, kupci žele domaće
Foto: N.N. | Cijene slične kao prije, kupci žele domaće

BANJALUKA - Trgovci voća i povrća na gradskoj tržnici su nakon što su otvorili svoje štandove zbog epidemiološke situacije sa virusom korona napokon zadovoljni prodajom domaćih proizvoda.

Kako su rekli za "Nezavisne", cijene proizvoda su iste ili čak i niže nego što su bile prije epidemije virusa korona. Kupci su se, kako kažu, u početku bojali kupovati proizvode od prodavaca, ali je u posljednje vrijeme pomama za njihovim proizvodima.

Milka S., prodavačica na gradskoj tržnici, kazala je da je u posljednjih nekoliko dana sve više kupaca koji pazare njihove domaće proizvode i da su nakon više od dva mjeseca zadovoljni prodajom.

"Cijene proizvoda su u odnosu na period prije virusa korona i niže. Trgovci proizvode nisu mogli prodavati neko vrijeme, pa im je u cilju bilo da se otvori tržnica", istakla je Milka S.

Jedan prodavač koji nam nije htio otkriti ime pojasnio je da se i po kupcima osjeti kako polako prolazi situacija sa virusom korona.

"Cijene proizvoda su uglavnom iste kao i prije virusa korona, pa čak su i neke niže, kao što je pasulj, koji se može naći po cijeni već od pet KM, a kupus se može naći i od 0,70 KM po komadu", kazao je on, dok je prodavac sa susjednog štanda dodao da se još malo treba pridržavati mjera kako bi situacija opet postala normalna.

"Prodaja polako napreduje, uglavnom su to standardni kupci koji znaju da su naši proizvodi kvalitetni", naglasio je ovaj prodavač.

Jovan R., kupac, istakao je da već dugi niz godina pazari na gradskoj tržnici i da je zadovoljan domaćim proizvodima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije