Banja Luka

Čubrilović otvorio šahovski turnir "Spona mladosti i iskustva"

Čubrilović otvorio šahovski turnir "Spona mladosti i iskustva"
Foto: Velibor Tripić | Čubrilović otvorio šahovski turnir "Spona mladosti i iskustva"
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Gradskog odbora (GO) DNS-a Nedeljko Čubrilović otvorio je danas u Banjaluci Drugi otvoreni šahovski turnir "Spona mladosti i iskustva 2018", organizovan radi promocije ove igre koja unapređuje tehnike i vještine razvijanja strategije, poštovanja protivnika, pamćenja i proaktivnog razmišljanja.

Čubrilović, koji je nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici tri, poželio je dobrodošlicu svim učesnicima ovog turnira i naveo da je jedna od njegovih ljubavi upravo šah.

"Šah je drevna i plemenita igra, filozofija, način razmišljanja, sport i mnogo toga. Svim učesnicima želim da se ovdje pokažu najbolje što mogu i znaju, a najboljima i najsrećnijima da osvoje ove nagrade, koje su i lijepe uspomene", rekao je Čubrilović, koji je na turniru odigrao jednu revijalnu partiju.

On je rekao da je imao priliku da igra sa legendama svjetskog šaha poput Karpova, Spaskog i drugih.

"Želim da neko od vas mlađih krene tim putem, postiže dobre rezultate i da mu igranje šaha uvijek bude zadovoljstvo", poručio je Čubrilović.

Predsjednik Organizacionog odbora ovog turnira Bogdan Majkić rekao je Srni da na turniru učestvuje oko 40 šahista iz devet opština i šahovskih klubova, uz ograničenje da njihov Fide rejting ne prelazi 2.150 poena.

"Najmlađi učesnik ima 13, a najstariji 68 godina. Nakon prošlogodišnjeg turnira osnovali smo šahovsku sekciju GO DNS-a Banjaluka koja je okupila dosta učesnika prvog takmičenja. Namjera je da sekcija ponovo počne sa radom od oktobra, da se družimo uz šah i promovišemo tu igru kao zdrav način života“, rekao je Majkić.

On je dodao da su za najbolje učesnike obezbijeđene vrijedne nagrade u vidu šahovskih rekvizita, izrazivši nadu da će šah ostati u centru sportskih zbivanja i života Banjaluke, jer to zaslužuje.

Turnir u Staklencu u Parku "Petar Kočić" organizovao je Odbor mladih DNS-a Banjaluka pod pokroviteljstvom GO DNS-a Banjaluka.

Otvaranju turnira prisustvovali su funkcioneri DNS-a i kandidati te stranke na predstojećim izborima za Narodnu skupštinu Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH iz izbornih jedinica tri i jedan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije