Banja Luka

Pratite nas na Google news

Čubrilović uručio zlatne medalje Gimnaziji i Medicinskoj školi

Čubrilović uručio zlatne medalje Gimnaziji i Medicinskoj školi
Foto: Velibor Tripić | Čubrilović uručio zlatne medalje Gimnaziji i Medicinskoj školi
Anja Matarugić

BANJALUKA - Rukovodstvima Gimnazije i Medicinske škole danas su svečano uručene zlatne medalje koje su učenici ovih škola, šest iz Gimnazije i tri iz Medicinske škole, osvojili na Međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva "Tesla fest 2019" u Novom Sadu u oktobru.

Medalje im je svečano uručio Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, koji je bio pokrovitelj učešća učenika na tom festivalu i istakao da mlade treba podržati u njihovim aktivnostima.

"Učenicima pripadaju sve zasluge za ostvarene rezultate. Mi smo podržali tu aktivnost, nadam se da im ubuduće neće ni trebati ovaj vid podrške, već da će biti prepoznati od društva te da će škole imati dovoljno sredstava da same podrže odlazak učenika na takmičenja", rekao je Čubrilović.

Istakao je da se nada da će ovi učenici biti uzor i mlađim kolegama koji će krenuti njihovim putem, a da će profesori prepoznati taj kvalitet te ih dodatno podržati.

Predstavnici rukovodstava škola uručili su zahvalnicu Čubriloviću za podršku inovatorstvu, a Vita Malešević, direktorica Gimnazije, rekla je da učenici ove škole postižu odlične rezultate na svim poljima.

"Naši učenici, pored 'Tesla festa', odlične rezultate postižu na bilo kom takmičenju gdje odu, a pomoć koju nam je Čubrilović pružio je podstrek za dalje uspjehe", kazala je Maleševićeva.

Milica Kecman, učenica drugog razreda Medicinske škole, rekla je da su u saradnji sa kolegama iz Gimnazije stvorili aplikaciju kojom su osvojili zlato na "Inostu" i "Tesla festu".

"Aplikacija radi tako da, kada korisnik unese svoje parametre krvi i urina, ona mu pruži diferencijalnu dijagnozu, dodatnu dijagnozu te savjete ljekara. Ovom aplikacijom pokazali smo koliko je dualno obrazovanje bitno za srednju školu", rekla je Kecmanova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije