Banja Luka

Pratite nas na Google news

Ćućun: Do sada nije prijavljena veća šteta u Banjaluci

Ćućun: Do sada nije prijavljena veća šteta u Banjaluci
Foto: N.N. | Ćućun: Do sada nije prijavljena veća šteta u Banjaluci
Srna

BANJALUKA - Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice grada Banjaluka nije prijavljena neka velika materijalna šteta pričinjena olujnim nevremenom koje je pogodilo Banjaluku, rekao je šef ovog odsjeka Mladen Ćućun.

"Nemamo informacija o šteti na kućama. Nama do sada nije prijavljena nikakva veća šteta, sinoć su vatrogasci za kratko vrijeme, nekih pola sata imali pet intervencija. Sve saobraćajnice su prohodne i nema nikakvih problema, oštećena je jedna gradska klupa, korpa za otpatke i jedno putničko motorno vozilo. To je ono što je radila vatrogasna brigada i što mi znamo", rekao je Ćućun.

On je istakao da za sada nemaju informacija da li ima štete na pojedinim privatnim ili poslovnim objektima, kao i da vatrogasci na takvim lokacijama nisu intervenisali.

Prema njegovim riječima, vatrogasci su tokom noći reagovali u više navrata.

"Prva dojava je bila noćas u 0.40 i do nekih tri časa poslije ponoći sve gradske saobraćajnice su bile prohodne i sve intervencije su sproveli banjalučki vatrogasci", rekao je Ćućun.

On je dodao da su banjalučki vatrogasci dobro opremljeni i 24 časa u pripravnosti za bilo koju vrstu intervencija.

Ćućun je naveo da je u Banjaluci i danas na snazi žuto upozorenje, zbog mogućnosti snažnih udara vjetra.

"Žuti alarm ne bi trebao da izazove veće probleme, ali oprez je uvijek dobrodošao i ovim putem pozivamo sve naše građane da vode računa i da preduzmu kako lične mjere zašttite, tako i kolektivne. Kada su ovakve najave u pitanju poput olujnog vjetra da vode računa o ostavljanju svojih putničkih automobila i da na terasama ne ostavljaju stvari koje su lako pokretne", istakao je Ćućun.

Snažan vjetar oko ponoći u Banjaluci je oborio najmanje pet stabala u gradskim drvoredima na više lokacija, te oštetio najmanje jedan automobil. 

Povezana vijest:

Nevrijeme napravilo haos u Banjaluci: Padalo drveće, oštećen auto

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije