Banja Luka

Ćućun: Novi magacin za banjalučku Civilnu zaštitu i vatrogasnu službu

Ćućun: Novi magacin za banjalučku Civilnu zaštitu i vatrogasnu službu
Foto: Srna | Ćućun: Novi magacin za banjalučku Civilnu zaštitu i vatrogasnu službu

BANJALUKA - Banjalučka Civilna zaštita i vatrogasna služba dobiće ove godine novi, veliki magacin u naselju Rakovačke bare, kako bi gradske službe bile spremne na pravovremenu reakciju u slučaju vanrednih situacija, poput katastrofalnih poplava iz 2014. godine, rekao je Srni šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

On je naveo da će veliki montažno-demontažni objekat biti sagrađen u krugu "pauk" službe na Rakovačkim barama, na predviđenoj površini od oko 1.300 metara kvadratnih.

Ćućun je rekao da će osim za potrebe gradske Civilne zaštite, što mu je primarna svrha, ovaj objekat, ujedno, umnogome olakšati i rad Odjeljenju za saobraćaj i puteve, jer će u njemu moći skladištiti so i materijale za Zimsku službu.

On je naglasio da će magacin, osim opšte namjene, odnosno za skladištenje sredstava, služiti i u slučajevima vanrednih situacija za podjelu uniformi, te lične, tako i zajedničke opreme u slučaju potrebe spasavanja.

Ćućun je rekao da će u tom objektu biti skladišten i materijal za zaštitu od poplava, te mašine za punjenje vreća.

"Takođe biće opremljeno i administrativnim prostorom i kancelarijom za zaduživanje opreme", rekao je Ćućun.

On je istakao da bi, ukoliko izvođač radova bude izabran tokom ovog mjeseca, kako se očekuje, novi magacin trebalo da bude u funkciji do ljeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije