Banja Luka

Cvijanovićeva i Lukač otvorili sportske terene u Zalužanima

Cvijanovićeva i Lukač otvorili sportske terene u Zalužanima
Foto: Srna | Cvijanovićeva i Lukač otvorili sportske terene u Zalužanima

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač otvorili su danas teren za fudbal u Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske u banjalučkom naselju Zalužani.

Svečano je otvoreno i igralište za rukomet, mali fudbal i košarku za područnu Osnovnu školu "Jovan Dučić" u Kuljanima.

Cvijanovićeva i Lukač uručili su i lopte fudbalerima Fudbalskog kluba (FK) "Policajac", od kojih su na poklon dobili dresove.

Otvaranju sportskih terena prisustvovali su i mladi fudbaleri FK "Mladost" iz Zalužana koji su takođe na poklon dobili lopte.

Svačanostima u Zalužanima prisustvovali su i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, kao i direktor OŠ "Jovan Dučić" Rankica Pušić.

Cvijanovićeva je istakla da je podržala projekat izgradnje Centra za obuku MUP-a i da je od izuzetnog značaja što je otvoreno školsko igralište, jer se time pokazuje jedinstvo MUP-a i lokalne zajednice.

"Uradili smo sve da ova škola ima bolje uslove za rad. Kada je riječ o Centru za obuku, podsjetiću da je mnogo puta osporavana njegova izgradnja, a pisalo se o Rusima, Amerikancima i mnogo čemu. Ovaj centar je značajan sa Srpsku, jer se ovdje obučavaju kadrovi MUP-a koji su potrebni da štite ustavni poredak", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona kaže da je ponosna na rad MUP-a i sve što je urađeno kako bi pripadnici ovog ministarstva imali bolje uslove za rad, što će biti nastavljeno i u narednom periodu.

"Ponosni smo kada realizujemo značajne projekte. Projekte realizujemo u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj i tako će biti i ubuduće", dodala je Cvijanovićeva.

Lukač je naglasio da je, uz izgradnju igrališta, započela izgradnja trim staze u dužini od pet kilometara. "Sve što radimo jeste s ciljem unapređenja uslova za obuku i obrazovanje pripadnika MUP-a. Imamo još objekata koje rekonstruišemo i gradimo, a biće otvoreni u narednom periodu. U jednom od objekata biće kabineti i učionce za Policijsku akademiju", rekao je Lukač i naglasio da se sve radi uz pomoć Vlade i predsjednika Republike.

On kaže da se u Centru za obuku na jednom mjestu sprovodi fizička, taktička i vatrena obuka.

Pušićeva je zahvalila na pomoći u izgradnji igrališta osnovne škole i navela da će biti od izuzetnog značaja za nastavu fizičkog vaspitanja.

Nakon otvaranja sportskih terena, Cvijanovićeva je posjetila Osnovnu školu "Jovan Dučić". Kabinet predsjednika Republike Srpske je prošle godine finansirao sanaciju parketa u učionicama ove škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije