Banja Luka

DNS u Banjaluci ostao bez dva direktorska mjesta

DNS u Banjaluci ostao bez dva direktorska mjesta
Foto: Ilustracija | DNS u Banjaluci ostao bez dva direktorska mjesta

BANJALUKA - Demokratski narodni savez ostao je bez dvije direktorske pozicije - Centra za socijalni rad i Turističke organizacije.

Mjesto direktora CSR-a pripalo je SNSD-u, dok će Ujedinjena Srpska dobiti mjesto direktora u TOBL, potvrđeno je danas nakon sastanka koalicionih partnera.

"Dogovoren je kompletan raspored u Gradskoj upravi, nadam je da je ovo raspored za ovaj mandat. Mjesto direktora Centra za socijalni rad pripalo je  SNSD-u. Konkurs za to mjesto je u toku, a uslovi su dosta rigorozni. Nadam da će se za tu funkciju prijaviti kvalitetni kandidati. U ovom momentu je suviše rano govoriti o imenima", kazao je Igor Radojičić, predsjednik GO SNSD-a.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik GO DNS-a, rekao je da su zadržali obje načelničke fotelje u Gradskoj upravi.

"Prihvaćen je prijedlog gradonačelnika i DNS je zadržao načelnička mjesta za prostorno uređenje i boračko-invalidsku zaštitu, dok nam ostaje samo jedno direktorsko mjesto u 'Depotu', a izgubili smo direktorske pozicije u Turističkoj organizaciji i Centru za socijalni rad", kazao je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, DNS je izgubio četiri člana nadzornih odbora u svim javnim preduzećima.

"Dobili smo poziciju tehničkog direktora u 'Vodovodu' ili zamjenika direktora", rekao je Čubrilović.

Marinko Dragišić, zamjenik predsjednika GO Ujedinjene Srpske, kazao je da su toj partiji pripala mjesta direktora u Gradskoj razvojnoj agenciji i TOBL, te mjesto finansijskog direktora u "Depotu".

"Dobili smo pet mjesta u upravnim i nadzornim odborima. Mi ćemo za mjesto u TOBL predložiti osobu koja je kompetentna, osobu koja će raditi na poboljšanju rada i stanja turizma u gradu", kazao je Dragišić.

Radojičić je rekao da je u toku završna faza konstituisanja Gradske uprave, te da bi na sjednici Skupštine grada u srijedu, 27. septembra, trebalo da budu izabrani načelnici odjeljenja, umjesto dosadašnjih vršilaca dužnosti.

"Što se tiče načelničkih mjesta, čeka se izvještaj komisije koja radi intervjue s kandidatima da se vidi ispunjavaju li svi uslove pa da se daju prijedlozi za ove pozicije", kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije