Banja Luka

Danas obilježavanje Dana grada

Danas obilježavanje Dana grada
Foto: N.N. | Danas obilježavanje Dana grada

BANJALUKA - U Banjaluci će danas brojnim manifestacijama biti obilježen Dan grada i 74 godine od oslobođenja od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Obilježavanju Dana grada prisustvovaće delegacije iz 15 gradova iz okruženja i regiona, kao i delegacije iz Kotovska iz Rusije i Lavova iz Ukrajine, za koje će rukovodstvo grada upriličiti svečani prijem u 10.00 časova, najavljeno je iz Gradske uprave.

U Gradskoj upravi u 11.00 časova gradonačelnici Banjaluke i Kumanova Igor Radojičić i Maksim Dimitrievski potpisaće sporazuma o bratimljenju dva grada.

U okviru saradnje među gradovima, gradonačelnici Banjaluke i Trebinja Igor Radojičić i Mirko Ćurić u 9.00 časova otvoriće "Hercegovačku kuću", prodajni objekat u Ulici Braće Mažar i majke Marije broj devet, u kojoj će Banjalučani moći da kupe autohtone hercegovačke proizvode.

Radojičić će danas ugostiti i ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova, a u 14.00 časova u Banskom dvoru prisustvovaće otvaranju izložbe arhivskih dokumenata "Banjaluka centar Vrbaske banovine".

Centralni događaj proslave Dana grada - svečana akademija biće održana u 19.00 časova u Banskom dvoru, a na njoj će biti uručene aprilske nagrade. Ove godine najveća gradska priznanja dobiće Abas Arslanagić i Kolja Mićević.

Povodom Dana grada biće položeni vijenci na više lokacija u Banjaluci - u 10.00 časova na Spomen-kosturnici na Novom groblju, a u 10.30 časova na Spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu.

Vijenci će u 11.00 časova biti položeni i na Spomenik borcima odbrambeno-otadžbinskog rata na groblju Sveti Pantelija, a u 12.00 časova, povodom Dana grada i na Trgu palih boraca. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije