Banja Luka

Danas obilježavanje Dana policije RS

Danas obilježavanje Dana policije RS
Foto: N.N. | Danas obilježavanje Dana policije RS

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske danas će u Banjaluci obilježiti 4. april - Dan policije Republike Srpske, a svečansoti će prisustvovati predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i premijer Srpske Željka Cvijanović.

Obilježavanju će prisustvovati ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, kao i Zoran Đerić, izaslanik člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića.

U 10.00 časova biće služen parastos za 782 poginula pripadnika MUP-a kod spomenika poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske, najavljeno je iz resornog ministarstva.

U 11.00 časova predviđen je program povodom obilježavanja Dana policije i otvaranja Centra za obuku MUP-a u bivšoj kasarni u Zalužanima.

Centar će presjecanjem vrpce otvoriti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, te zajedno sa zvanicama obići prostorije, a potom i tehničko-taktički zbor.

U 13.00 časova biće osveštana spomen-soba i održan pomen poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije