Banja Luka

Danas sastanak Igora Radojičića i koalicionih partnera: DNS ne računa na tri odbornika

Danas sastanak Igora Radojičića i koalicionih partnera: DNS ne računa na tri odbornika
Foto: Ilustracija | Danas sastanak Igora Radojičića i koalicionih partnera: DNS ne računa na tri odbornika
Marija Gajić

BANJALUKA - Sastanak gradonačelnika Igora Radojičića i koalicionih partnera biće održan danas, a tema sastanka biće odnosi u koalicionim strankama SNSD, SP, DNS i Ujedinjena Srpska.

"Na sastanku ćemo razgovarati i da li u okviru partija postoje neke nesuglasice kako bi se izašlo iz prostora medijskog spekulisanja", rekao je juče Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika.

Dodao je da će na sastanku biti potvrđeni i koalicioni odnosi, odnosno, kako je rekao, ako oni ne postoje - to koalicioni partner treba da kaže.

"O statusu Budimira Balabana može da govori samo DNS. Ako oni kažu da je on reprezent politike ove stranke u gradu - dobro, a ako kažu da nije - i to želimo da znamo", istakao je Amidžić te dodao da će se na sastanku iskristalisati ko je još u koaliciji.

Balaban, predsjednik gradskog parlamenta i potpredsjednik Gradskog odbora DNS-a, rekao je juče da nema nikakvih informacija o ovom sastanku te da uopšte nije pozvan na njega.

O tome da je Balaban već napustio stranku, ali i mjesto predsjednika Skupštine grada svi već uveliko govore, ali niko ne želi da potvrdi ovu informaciju.

Boran Bosančić, šef Kluba odbornika DNS-a, rekao je kako bi do kraja sedmice trebalo da bude poznat stranački status Balabana.

"Na tom sastanku će predsjednik Gradskog odbora saopštiti da na tri odbornika DNS-a ne računa, a kakav će biti njihov status to zavisi od dogovora koalicionih partnera", naglasio je Bosančić.

Nakon informacije da Balaban napušta DNS i mjesto predsjednika Skupštine, odmah su krenule polemike ko bi mogao biti njegov nasljednik, a kako saznajemo u odborničkim klubovima, za mjesto predsjednika Skupštine najizgledniji je Zoran Talić, nezavisni odbornik.

"Smatram da je Talić perspektivan mladi političar i ne bi mi ništa smetalo da bude moj nasljednik", kazao je nedavno Balaban.

U odborničkim klubovima takođe smo saznali da i dosta njih smatra da je Talić perspektivan političar.

Od Talića juče nismo dobili komentar jer nije bio dostupan na mobilni telefon. 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije