Banja Luka

Pratite nas na Google news

Danas sastanak Igora Radojičića i koalicionih partnera: DNS ne računa na tri odbornika

Danas sastanak Igora Radojičića i koalicionih partnera: DNS ne računa na tri odbornika
Foto: Ilustracija | Danas sastanak Igora Radojičića i koalicionih partnera: DNS ne računa na tri odbornika
Marija Gajić

BANJALUKA - Sastanak gradonačelnika Igora Radojičića i koalicionih partnera biće održan danas, a tema sastanka biće odnosi u koalicionim strankama SNSD, SP, DNS i Ujedinjena Srpska.

"Na sastanku ćemo razgovarati i da li u okviru partija postoje neke nesuglasice kako bi se izašlo iz prostora medijskog spekulisanja", rekao je juče Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika.

Dodao je da će na sastanku biti potvrđeni i koalicioni odnosi, odnosno, kako je rekao, ako oni ne postoje - to koalicioni partner treba da kaže.

"O statusu Budimira Balabana može da govori samo DNS. Ako oni kažu da je on reprezent politike ove stranke u gradu - dobro, a ako kažu da nije - i to želimo da znamo", istakao je Amidžić te dodao da će se na sastanku iskristalisati ko je još u koaliciji.

Balaban, predsjednik gradskog parlamenta i potpredsjednik Gradskog odbora DNS-a, rekao je juče da nema nikakvih informacija o ovom sastanku te da uopšte nije pozvan na njega.

O tome da je Balaban već napustio stranku, ali i mjesto predsjednika Skupštine grada svi već uveliko govore, ali niko ne želi da potvrdi ovu informaciju.

Boran Bosančić, šef Kluba odbornika DNS-a, rekao je kako bi do kraja sedmice trebalo da bude poznat stranački status Balabana.

"Na tom sastanku će predsjednik Gradskog odbora saopštiti da na tri odbornika DNS-a ne računa, a kakav će biti njihov status to zavisi od dogovora koalicionih partnera", naglasio je Bosančić.

Nakon informacije da Balaban napušta DNS i mjesto predsjednika Skupštine, odmah su krenule polemike ko bi mogao biti njegov nasljednik, a kako saznajemo u odborničkim klubovima, za mjesto predsjednika Skupštine najizgledniji je Zoran Talić, nezavisni odbornik.

"Smatram da je Talić perspektivan mladi političar i ne bi mi ništa smetalo da bude moj nasljednik", kazao je nedavno Balaban.

U odborničkim klubovima takođe smo saznali da i dosta njih smatra da je Talić perspektivan političar.

Od Talića juče nismo dobili komentar jer nije bio dostupan na mobilni telefon. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije