Banja Luka

Danas trka u zmajevim čamcima na jezeru na Manjači

Danas trka u zmajevim čamcima na jezeru na Manjači
Foto: Gradska uprava | Danas trka u zmajevim čamcima na jezeru na Manjači

Manifestacija "Dragon boat fest", koja za cilj ima promociju prvenstveno kineske kulture, a potom i zdravog načina života, biće održana danas s početkom u 9.30.

Kako su saopštili iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, u sklopu ove jedinstvene manifestacije svi posjetioci Turističko-rekreativnog centra "Manjača" imaće priliku da prvi put na našim prostorima vide kineske zmajeve čamce, koji simbolizuju zmajeve kao vladare vode na zemlji i na nebu.

"Riječ je o malim zmajevim čamcima dugačkim 12 metara koji imaju dodadak u vide glave i repa zmaja", kazali su iz Centra.

Naglasili su da će posadu činiti do 12 članova, a od kojih je jedan kormilar i jedan bubnjar koji udarcima u bubanj daje ritam veslačima i simbolizuje otkucaje srca zmaja.

"Prijavljene ekipe takmičiće se na trci od 200 metara, te u kružnoj trci na 1.000 metara", kazali su organizatori te dodali da će pored takmičarskog dijela za sve prisutne biti organizovane i zanimljive radionice kaligrafije, te prezentacija popularnih borilačkih vještina.

Organizatori manifestacije su "Wake - Park" i Centar za razvoj poljoprivrede i sela, dok je partner Konfucijev institut Univerziteta u Banjaluci, a sve uz podršku grada.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije