Banja Luka

Dašak Italije i Španije u "Muzičkom kuharu"

Dašak Italije i Španije u "Muzičkom kuharu"
Foto: Ustupljena fotografija | Dašak Italije i Španije u "Muzičkom kuharu"

BANJALUKA - OC "Zdravo da ste" organizuje "Muzički kuhar", kojem mogu da se priključe mladi i svi zainteresovani građani, a dešava se svakog petka u 13 časova i namijenjen je mladima ali i svima ostalima koji žele da se priključe.

Rok upisa na ovaj kurs je u toku, a odvija se kroz "Projekat otvoreni omladinski klub" i taj projekat je podržan od strane Grada.

Iz omladinskog centra "Zdravo da ste" objasnili su da je ideja da mladi dođu da kuhaju, da se druže ali istovremeno da nauče da pripremaju neka jela, uz muziku.

Koordinatorica aktivnosti u OC "Zdravo da ste" Snježana Blagojević kaže da jew prošle godine "Zdravo da ste" imao priliku, jer ova aktivnost traje već neko vrijeme, da pozove ljude iz inostranstva, odnosno drugih zemalja da predstave neko svoje tradicionalno jelo.

Kako je istakla Blagojevićeva jedan momak iz Španije kojeg su ugostili kroz projekat pokazao je kako se pravi španska tortilja, i imali su mogućnost da sa njim uče kako se to radi.

Dodala je Blagojevićeva, da je jedan kuhar iz Italije pokazivao kako se izrađuje tjestenina na tradicionalan način i tu su imali priliku da vide "kakve instrumente" koristi za izradu te tjestenine.

"Tada je svako od nas imao priliku da napravi svoju tjesteninu i na kraju sve to zajedno skuhamo i naparavimo jednu "pastu karbonaru" uz muziku, zabavu i druženje", istakla je Blagojevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije