Banja Luka

Debatni klub "Gorgije": Pehari za banjalučke gimnazijalce

Debatni klub "Gorgije": Pehari za banjalučke gimnazijalce
Foto: Ustupljena fotografija | Debatni klub "Gorgije": Pehari za banjalučke gimnazijalce

BANJALUKA - Debatni klub "Gorgije" - Gimnazija Banjaluka na Međunarodnom debatnom turniru "Budva Open 2022", održanom od 17. do 20. februara u Budvi, ostvario je zapažene rezultate.

Riječ je o turniru koji je imao tri kategorije takmičenja, a banjalučke "Gorgije" imale su predstavnike u svim kategorijama.

Tako je, u kategoriji svjetskog debatnog formata, tim u sastavu Ivana Galić, Milana Čubrilović i Alen Milaković u Banjaluku donio dva pehara osvojivši prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji te drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji koje je između 50 debatanata pripalo Ivani Galić.

Iako prvi put na takmičenju izvan školskih okvira, ekipa učenica trećeg razreda u sastavu Selena Berić, Teodora Udovčić i Izabela Sladojević takmičila se u kategoriji "Karl Poper" debatnog formata i osvojila drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji, ali i drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji čiji pehar ponosno nosi Izabela Sladojević.

U kategoriji besjedništva nastupila je Emilija Kezija i ostvarila zapažen nastup autorskom besjedom"Sloboda".

Kako je poručeno iz Debatnog kluba, pored sjajnih debata, "Gorgije" su pokazale da su mladi, kulturni i pristojni ljudi koji poštuju svoje protivnike, ali i organizatora i sva pravila jednog prilično velikog takmičenja sa više od 100 učesnika iz Srbije, Crne Gore i BiH te je banjalučka ekipa, zajedno sa svojim trenerom Brankom Ljubojević, neformalnim izborom proglašena omiljenom ekipom turnira.

Grad Banjaluka podržao je odlazak ovog školskog kluba na takmičenje u Budvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije