Banja Luka

Decembarska naknada za tuđu njegu i pomoć u Banjaluci još nije isplaćena

Decembarska naknada za tuđu njegu i pomoć u Banjaluci još nije isplaćena
Foto: Ilustracija | Decembarska naknada za tuđu njegu i pomoć u Banjaluci još nije isplaćena

Građani koji su korisnici dodatka za pomoć i njegu drugog lica, koju isplaćuje Centar za socijalni rad, žale se da decembarsku naknadu još nisu dobili, a kako je za "Nezavisne" kazala direktorica Irena Joldžić, isplata će biti vjerovatno danas.

Kako je za "Nezavisne" kazao Bojan Predojević, korisnik ove naknade, iako je već prošla sredina januara još im nije stigla uplata za decembar.

Prema njegovim riječima, sredstva su trebala biti uplaćena 14. januara, pa je zbog neradnih dana bila pomjerena, ali, kako kaže, nije primjereno da ovoliko čekaju.

"Nema razloga da sredstva ne budu uplaćena, ne znam šta sada koči", kazao je Predojević.

Kako je istakla Joldžićeva, svjesna je problema i isplata se može očekivati uskoro, odnosno, prema njenim riječima, vjerovatno u ponedjeljak (danas).

Kako su "Nezavisne" ranije pisale, ova pomoć je kasnila i u novembru, kada su iz Sindikalne organizacije Centra za socijalni rad naveli da ovaj dodatak kasni, kao i da zaposlenima nije isplaćena novembarska plata, a kao osnovni razlog se navodilo neusvajanje rebalansa budžeta za 2022. godinu.

S tim u vezi podsjećamo da je nakon ovoga rebalans budžeta usvojen na sjednici Skupštine grada krajem decembra ove godine, što dodatno zbunjuje građane jer im nije jasno šta sada usporava isplatu ove pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije