Banja Luka

Pratite nas na Google news

Defileom mališana počeo festival "Prokids" u Banjaluci

Defileom mališana počeo festival "Prokids" u Banjaluci
Foto: Vladimir Stojaković | Defileom mališana počeo festival "Prokids" u Banjaluci
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Svečanim defileom mališana od parka "Petar Kočić" prema Muzeju savremene umjetnosti RS danas je u Banjaluci počeo drugi festival za djecu "Prokids", koji će do nedjelje biti otvoren ispred MSU RS.

U ovoj manifestaciji, koja je otvorena povodom Dječje nedjelje, mališani mogu uživati do nedjelje u mnoštvu različitih sadržaja poput luna-parka, ringišpila, tobogana, mađioničara i brojnih obrazovnih radionica, koje je obezbijedila kompanija "Prointer ITSS", koja je organizator festivala.

Svi događaji na festivalu su besplatani, a može se posjetiti svaki dan od 12 do 20 časova. Organizatori očekuju posjetu nekoliko stotina mališana.

Mirjana Jukić, PR "Prokids" festivala, rekla je da su pripremili brojne aktivnosti različitih tema kao što su zdravlje, nauka, tehnologija, umjetnost, sport i zabava.

"Ovaj festival organizovali smo u susret Međunarodnoj sedmici deteta, nadamo se da će se svi ovde sjajno zabaviti i da će doći što više dece da se svi zajedno družimo", kazala je Jukićeva.

Vlatko Vukotić, PR i marketing menadžer kompanije "Prointer ITSS", istakao je da je veliko zadovoljstvo da ova kompanija može da podrži i organizuje ovakav festival za djecu po drugi put.

"Kao društveno odgovorna kompanija stalno se trudimo da pored inovatora, naučnika i sportista, na neki način usrećimo i naše najmlađe sugrađane", rekao je Vukotić.

Dodao je da je osmijeh najmlađih dokaz da je ovo sjajno organizovano i da je već potrebno pripremati se za sljedeću godinu i treći festival.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije