Banja Luka

"Delta" donira 33.000 evra za rekonstrukciju vrtića "Bubamara"

"Delta" donira 33.000 evra za rekonstrukciju vrtića "Bubamara"
Foto: N.N. | "Delta" donira 33.000 evra za rekonstrukciju vrtića "Bubamara"

BANJALUKA - Vrtić "Bubamara" u naselju Obilićevo uskoro bi trebalo da bude saniran, utopljen i proširen, što će otvoriti prostor za prijem još 25 mališana u ovu predškolsku ustanovu.

Ovo će biti realizovano zahvaljujući ugovoru o donaciji koji su danas potpisali gradonačelnik Igor Radojičić i Dejan Jeremić, viši potpredsjednik kompanije "Delta holding".

Radojičić je istakao da je vrijednost donacije 33.000 evra, te zahvalio ovoj kompaniji na pomoći gradu u rješavanju višegodišnjeg problema sa dugim listama čekanja u predškolskim ustanovama.

"Nedavno smo otvorili dva nova vrtića, u Rosuljama i Obilićevu, a sljedeći je na redu novi vrtić na Starčevici u prostorijama koje je donedavno koristila Gradska razvojna agencija", rekao je Radojičić.

Dodao je da je ovim projektima otvoren prostor za oko 100 mališana.

"Za iduću godinu još nismo koncipirali nacrt budžeta, ali postoje prijedlozi za barem dva veća vrtića i potreba za rekonstrukcijom već postojećih, jer su u lošem stanju", rekao je Radojičić. 

Komentarišući da li će Banjaluka dobiti još novih vrtića, Radojičić je istakao da je "po Regulacionom planu u centru grada predviđen prostor koji se nalazi na mjestu gdje je trenutno zeleni park, koji bi trebalo srušiti, što bi vjerovatno izazvalo lokalnu pobunu".

Radojičić je naglasio da kompanija "Delta" gradnjom "Delta Cityja", pomaže gradu da se pozicionira kao regionalni centar.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, rekla je da sanacija tog vrtića mnogo znači.

Jeremić je istakao da je kompanija "Delta" fokusirana na mlade, zbog čega su odlučili da donaciju usmjere u sanaciju i proširenje jednog od gradskih vrtića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije