Banja Luka

'Delta planet' u Banjaluci otvara vrata u jesen naredne godine

'Delta planet' u Banjaluci otvara vrata u jesen naredne godine
Foto: Ilustracija | 'Delta planet' u Banjaluci otvara vrata u jesen naredne godine

BEOGRAD - Šoping-mol "Delta planet" u Banjaluci, u koji je investirano 70 miliona evra, otvoriće svoja vrata za kupce na jesen iduće godine, jer je tada planirano zvanično otvaranje, potvrđeno je iz "Delta holdinga".

Izgradnja ovog šoping-mola je u toku, a, podsjećamo, 29. juna je položen kamen temeljac i prostiraće se na 62.500 metara kvadratnih.

Prema riječima Marije Desivojević-Cvetković, višeg potpredsjednika "Delta holdinga" za strategiju i razvoj, kada su u pitanju veći razvojni planovi ove kompanije u RS, fokusirani su na izgradnju "Delta planeta".

"Zasad u strateškom planu nemamo projekata te veličine u Republici Srpskoj. Međutim, ako naiđemo na zaista dobru priliku, iako se planovi menjaju i spremni smo za brze odluke", rekla je Desivojević- Cvetkovićeva.

Tokom posjete predstavnika medija iz regiona "Delta holdingu" u Beogradu i "Delta agraru", istaknuto je da "Delta" želi da razvija biznis u oblasti real estate u Srbiji, zemljama regiona i Evropske unije. Krajem septembra će biti otvoren hotel "InterContinental" u Ljubljani, u čiju izgradnju je uloženo 50 miliona evra. Iz "Delte" ne kriju želje da su zainteresovani za gradnju upravo ovakvih hotela u više gradova u regionu.

U prvih šest mjeseci ove godine prihod "Delta holdinga", čiji je lider Miroslav Mišković, iznosio je 243 miliona evra, što predstavlja rast od 13 odsto u odnosu na isti period lani. Najveći udio u prihodu, više od 50 odsto, ostvaren je u "Delta agraru", a zatim u "Delta distribuciji".

Novinari iz BiH, Hrvatske i Slovenije obišli su imanje "Napredak" u Staroj Pazovi, farmu svinja, imanje "Podunavlje" u Čelarevu, te voćnjak jabuka. Proizvodnja voća u Čelarevu se odvija na 500 ha, a u Zaječaru na 100 ha.

"U planu je i širenje proizvodnje klupskih sorti jabuka. Izvoz kompanije u ovoj oblasti poslovanja iznosio je 7,85 miliona evra u prva dva kvartala ove godine", rekli su iz "Delta agrara".

Iz "Delta agrara" su otkrili kako im je idući korak izlazak na berzu, u Londonu ili Varšavi, a to je u neformalnom druženju s novinarima potvrdio i sam Miroslav Mišković.

"Izlaskom na berzu valorizovaće se vrednost kompanije, a to će značiti i drugačiju strukturu upravljanja", rekao je Ivan Kostić, potpredsjednik "Delta holdinga" za poljoprivredu.

Za novinare je u voćnjaku bilo organizovano humanitarno takmičenje u branju jabuka, a ubrane količene, i još duplirane od strane "Delta agrara", uručene su Centru za djecu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije