Banja Luka

Deset mjeseci čekaju kamere

Deset mjeseci čekaju kamere
Deset mjeseci čekaju kamere

BANJALUKA - Mještani Zelenog vira prije deset mjeseci izašli su na ulicu tražeći odgovarajuću signalizaciju u ovom banjalučkom naselju, a koja ni do danas nije postavljena jer je tender za nabavku kamere obaran već dva puta.

U avgustu im je obećano da će kamere dobiti u roku mjesec i rasvjetu kod autobuskih stajališta, a koju su dobili tek prije pet dana.

"Tender je obaran dva puta žalbama i raspisan je ponovo. Ne zavisi od MUP-a kada će proći, a biće nabavljen prenosni i stacionirani radar", potvrdila je Mirna Šoja, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Broj vozača koji su "zaradili" prekršajni nalog na magistralnom putu u Zelenom viru u posljednja tri mjeseca je 387, ali se smatra da je taj broj i veći.

Ugrožena djeca

"Ne mogu svakoga kazniti jer postoje intervali kada patrola nije tu. Najmanje tri puta ih ima više od tog broja koji je kažnjen. Mještani negoduju jer su im ugrožena djeca, a evo, sada će godinu dana od početka borbe za signalizaciju. Policija ne može da dežura 24 časa, a dovoljne su dvije sekunde da se desi nešto. Ne znam da li je opravdano da se tenderi obaraju beskonačno, ali ne treba čekati blokadu puta pa da problem bude riješen", rekao je Bogdan Marjanović, predsjednik Savjeta MZ Vrbanja.

Dodao je da su upućivali pismene zahtjeve Gradskoj upravi, te da ovaj problem na svakoj sjednici Savjeta MZ stavljaju na dnevni red.

Mogući novi protesti

"Izdato je 96 prekršajnih naloga zbog prekoračenja brzine kretanja više od 10 do 20 km/h, 223 zbog prekoračenja od 20 do 30 km/h, 62 zbog prekoračenja od 30 do 50 km/h i šest prekršajnih naloga zbog prekoračenja brzine kretanja više od 100 kilometara na čas'', saopštili su u CJB Banjaluka.

Mještani nerado komentarišu situaciju, ali priznaju da bi do protesta opet moglo doći.

"Ako ne budu kamere postavljane, uskoro ćemo ponovo da protestujemo. Kada je policija tu, lakše je prelaziti ulicu", rekao je Draško Božić, mještanin ovog naselja.

Da je kraj strpljenju, priznaju i ostali mještani koji svakodnevno prelaze ovu dionicu.

"Imam dvoje djece, od kojih jedno ide u školu. Brzo se vozi i stvarno je teško prelaziti. Nije pregledno, nema pješačkog, nema ništa. Ako u skorije vrijeme ne bude postavljena kamera, opet ćemo izaći na ulicu", rekla je mještanka Svjetlana Ćulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije