Banja Luka

Dionica ulice u banjalučkom naselju Petrićevac puštena u funkciju

Dionica ulice u banjalučkom naselju Petrićevac puštena u funkciju
Foto: N.N. | Dionica ulice u banjalučkom naselju Petrićevac puštena u funkciju

BANJALUKA - Novoizgrađena dionica duga 900 metara u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića na Petrićevcu prema Motikama, vrijedna dva miliona KM, puštena je u funkciju.

Ova moderna saobraćajnica duga je 1,1 kilometar, a sanacija ostalih 200 metara planirana da se završi do proljeća.

Na prvih 900 metara je izgrađena kompletna infrastruktura i postavljen asfalt.

Ovaj projekat povezivanja naselja Petrićevac i Motike se radi u sklopu investicionog ciklusa "Banjaluka se gradi", a započet je sredinom marta prošle godine.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je obišao novoizgrađenu dionicu, susreo se i s mještanima ovog dijela grada, koji su povodom Pravoslavne nove godine  i realizacije projekata u ovoj mjesnoj zajednici organizovali druženje.

Radojičić je istakao da je ovo jedan od najvećih infrastrukturnih projekata koji su započeti u 2019. godini.

"Praktično možemo govoriti o novoj saobraćajnici, jer su urađeni vodovod, oborinska i fekalna kanalizacija, izmještanje javne rasvjete, obostrani trotoari, dva autobuska stajališta. Završena je većina dionice i odlučili smo da je pustimo u saobraćaj, a ostalo ćemo završiti čim vremenski uslovi to dozvole", rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat je jedan od prioritetnih zahtjeva građana mjesne zajednice Petrićevac u proteklim godinama pa je ovo vrlo naseljeno područje dobilo modernu glavnu saobraćajnicu.

"U ovoj mjesnoj zajednici se možda i najviše radi ovih godina. U naselju Petrićevac u toku je izgradnja nove ambulante, vrtića i objekta mjesne zajednice. Ovo naselje će dobiti zaokružen prostor s centralnom lokacijom, glavnom saobraćajnicom i nekoliko riješenih komunalnih i građanskih problema. Ovaj projekat je vrijedan više od dva miliona KM", naglasio je Radojičić.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, podsjetio je da je Strategijom razvoja lokalnih puteve i gradskih ulica akcenat na razvoju infrastrukture u prigradskim naseljima.

"Nije ovo samo riječ o putu od Petrićevca ka Motikama, radili smo i još radimo put u Priječanima i saniramo klizište, uradili smo prvu fazu saobraćajnice u Česmi, a u Šargovcu ove godine nastavljamo drugu fazu izgradnje saobraćajnice", kazao je Sandić.

Dodao je da bi, ako vremenske prilike to dozvole, ostatak ove saobraćajnice od 200 metara mogao biti asfaltiran za oko 20 dana.

"Nastavićemo da razvijamo prigradska naselja jer je očito da je život na neki način išao ispred nas", rekao je Sandić.

Mještanin Marko Ninković rekao je da im novi put mnogo znači jer je Ulica kralja Aleksandra I Karađorđevića žila kucavica za mještane Motika i Petrićevca.

"Ovo je jedina saobraćajnica koja povezuje ove dvije mjesne zajednice s izlazom prema gradu, tako da nam je ovo veoma značajno", naglasio je Ninković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije