Banja Luka

Direktor i rektor Univerziteta PIM odrekli se plate

Direktor i rektor Univerziteta PIM odrekli se plate
Foto: N.N. | Direktor i rektor Univerziteta PIM odrekli se plate

Direktor i rektor Univerziteta PIM u Banjaluci Ilija Džombić i Dragan Đuranović odrekli su se, u korist Fonda solidarnosti RS, cijele neto plate za mart. Džombić se odrekao i cijele neto naknade za članstvo u Nadzornom odboru IRB RS za mart, april i maj, saopšteno je sa ovog univerziteta.

"Direktor i rektor Univerziteta PIM na ovaj način žele da apeluju, zamole i pozovu sve direktore i izvršne rukovodioce u privatnim i državnim preduzećima i ustanovama RS, poslanike i odbornike izabrane glasovima naroda RS i sve univerzitetske profesore koji uče mlade ljude, da se odreknu u cijelosti jedne mjesečne neto plate i naknade u korist Fonda solidarnosti samo sa jednim ciljem - da sačuvamo svako radno mjesto u RS i obezbijedimo život sa manje straha za egzistenciju većeg broja sugrađana čija radna mjesta su ugrožena novonastalom situacijom", naveli su iz Univerziteta PIM.

Istakli su da je danas, više nego ikad, potrebno pokazati da smo ljudi sa karakterom, ispunjeni solidarnošću i odlučni da to što imamo podijelimo sa onima koji to nemaju.

"Jedna naša neto plata može sačuvati najmanje jedno radno mjesto na kojem možda radi naš student, rođak, prijatelj ili zaposlenik naše partnerske firme", poručili su sa ovog univerziteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije