Banja Luka

Đajić: Penzionerima po 100 KM ili nema podrške rebalansu budžeta

Đajić: Penzionerima po 100 KM ili nema podrške rebalansu budžeta
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Đajić: Penzionerima po 100 KM ili nema podrške rebalansu budžeta

BANJALUKA - Odbornici vladajuće koalicije u Skupštini grada Banjaluka neće podržati rebalans gradskog budžeta za ovu godinu ukoliko penzionerima hitno ne bude isplaćeno po 100 KM, rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić.

"Skupština grada je legalno donijela odluku da penzionerima bude isplaćeno po 100 KM. Gradonačelnik (Draško Stanivuković) to ne može spriječiti i nećemo dozvoliti da vrijeđa najstariju populaciju", rekao je Đajić novinarima u Banjaluci, gdje su predstavnici vladajuće koalicije i banjalučkog Udruženja penzionera razgovarali o ovom problemu.

Đajić je naglasio da članovi koalicije žele da se poboljša položaj penzionera u Banjaluci i da čuju koji su to glavni problemi ove populacije.

On je naveo da je skupštinska većina u Banjaluci stabilna i da je garant razvoja ovog grada, nasuprot gradonačelniku.

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđan Amidžić smatra da bi svi odbornici, a ne samo iz skupštinske većine, trebali da podrže penzionere, te navodi da je neko sebi dao za pravo da isplaćuje subvencije samo kategorijama "koje se njemu sviđaju", a ne penzionerima.

"Gradska uprava je putem subvencija za javni prevoz, vrtiće, udžbenike odlučila da u iznosu četiri miliona KM pomogne određene kategorije stanovništva. To smo podržali, ali smo tražili i da u istom iznosu budu podržane i neke kategorije koje su važne, a smatramo da su to penzioneri", rekao je Amidžić.

Odbornik Demosa u Skupštini grada Banjaluka Slobodan Stanarević rekao je da, ako Vlada Srpske ima sluha da povećava penzije, onda treba da ima i grad Banjaluka.

On je naglasio da su stranke koalicije jedinstvene kada je riječ o pomoći penzionerima i da neće odustati od realizacije isplate po 100 KM penzionerima.

Predsjednik Udruženja penzionera grada Banjaluka Nikola Gojković rekao je da je svaka pomoć, pa i obećanih 100 KM dobrodošla, posebno u ovom kriznom vremenu.

"Međutim, od ove pomoći još nema ništa. Obraćao sam se gradonačelniku šest puta da me primi kako bismo razgovarali o brojnim problemima penzionera, ali je to bilo bezuspješno i osjećam se poniženo i uvrijeđeno", naveo je Gojković i dodao da ovo udruženje ima 42.000 članova.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i šef Kluba Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka Neven Stanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije