Banja Luka

Đajić i Radojičić o planovima i projektima za UKC RS

Đajić i Radojičić o planovima i projektima za UKC RS
Foto: N.N. | Đajić i Radojičić o planovima i projektima za UKC RS

BANJALUKA - Kroz izmjenu Regulacionog plana za područje banjalučkog naselja Paprikovac omogućeno je da Univerzitetski klinički centar RS kroz projekte unaprijedi infrastrukturu i modernizuje svoje objekte, konstatovano je na sastanku Vlade Đajića, generalnog direktora UKC RS, i Igora Radojičića, gradonačelnika Banjaluke.

Đajić je istakao da je s Radojičićem razgovarao o rješavanju infrastrukture na području naselja Paprikovac i ove zdravstvene ustanove.

"Usvajanjem Regulacionog plana za Paprikovac na ovom mjestu je planirano mnogo projekata kako bismo imali što bolje uslove za rad. Pored modernog i dobrog kliničkog centra ovdje ćemo imati medicinski fakultet i srednju medicinsku školu, institut za naučnoistraživački rad, novu kliniku za onkologiju, novi objekat za psihijatriju, zatim objekat za transfuziju, rekonstrukciju klinika za ginekologiju i pedijatriju, te pravljenje garaže koja će riješiti problem parkiranja kod UKC RS", rekao je Đajić.

Prema njegovim riječima, mnogo je planova, te da će sve ovo biti realizovano uz podršku Vlade RS i grada Banjaluka, kao i zdravstvenih radnika.

Radojičić je izrazio veliku zahvalnost i čestitke zdravstvenim radnicima i UKC RS, koji naročito ovih dana, kada je povećan broj zaraženih virusom korona, čine ogromne napore da se izbore s novim talasom pandemije.

"UKC RS se svakodnevno prilagođava novom talasu koji je oko nas i u prilici je da reorganizuje svoje prostorne i ljudske kapacitete kako bi odgovorio zahtjevima povećanog broja pacijenata. Ljudstvo je prenapregnuto, kapaciteti su preopterećeni i ovaj put moramo zamoliti naše sugrađane, ali i ostale da u danima koji su pred nama zaista minimiziraju broj kontakata i okupljanja", rekao je Radojičić.

Dodao je da je zdravstveni sistem prenapregnut, kao i primarna zdravstvena zaštita i nivo UKC i bolnica širom RS.

"UKC RS u svom planu ima dalje proširenje kapaciteta i gradnju čitavog niza novih objekta i prostora, te proširenje usluga, povećanje usluga i kapaciteta. Blisko sarađujemo na svemu onome što je potrebno za dogradnju, proširenje i omogućavanje dodatnih kapaciteta kliničkog centra, te se nadam da, kada izađemo iz ove pandemije, UKC RS će biti jedan savremen objekat koji će odgovoriti na sve izazove", naglasio je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije