Banja Luka

Djeca iz Mišinog Hana neće ići u školu dok ne bude sanirana

Djeca iz Mišinog Hana neće ići u školu dok ne bude sanirana
Foto: Vladimir Stojaković | Djeca iz Mišinog Hana neće ići u školu dok ne bude sanirana

BANJALUKA - Osnovci koji pohađaju područnu školu "Milutin Bojić" u Mišinom Hanu neće pohađati nastavu dok škola ne bude sanirana i dok djeca ne budu imala osnovne uslove za izvođenje nastave, istakli su roditelji djece koja idu u ovu školu.

Oni su se danas okupili i pobunili nakon što su njihova djeca, kako su rekli, sjedila mjesec dana u školi bez prozora i udisala vlagu, zbog čega su se neki od njih i prehladili.

"Da nismo bojkotovali nastavu, ne bi se radovi ni nastavili jer prethodnih dana nisu ništa radili. Juče je napolju temperatura bila jedan stepen, a u školi je bilo sigurno hladnije, možda i minus, i djeca u takvim uslovima već mjesec dana slušaju nastavu. Odlučili smo da djeca neće ići dok stolarija ne bude sanirana", rekao je jedan od roditelja.

Dodao je da djeca zasad neće ići u školu do petka, a ako stolarija bude sanirana do petka i uslovi budu normalni, od ponedeljka će nastaviti pohađati nastavu.

Duško Petrović, direktor škole, kaže da mu nije jasno zašto se roditelji sada bune kad su radovi počeli.

"Radovi su počeli, izvodač je počeo postavljati prozore. Očekujem da sanacija stolarije bude završena do kraja sedmice", rekao je Petrović.

Kazao je da ne može reći kada bi cijeli objekat mogao biti saniran jer je ova škola velika.

U Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport rekli su da su oni svoj dio posla uradili.

Područno odjeljenje u Mišinom Hanu OŠ "Milutin Bojić" je oštećena u olujnom nevremenu koje je ljetos zahvatilo pojedine dijelove grada.

Sanacija krova na zgradi područne škole, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 19.000 KM, počela je pred početak školske godine, a najavljena je i zamjena prozora. Međutim, to se još nije desilo, zbog čega su roditelji organizovali bojkot nastave.

Bojkot je trajao sat vremena, a prekinut je nakon sto su se u školi pojavili izvođači radova na sanaciji objekta.

Draško Stanivuković, odbornik u Skupštini grada, podržao je roditelje i učenike koji su bojkotovali nastavu u školi u Mišinom Hanu. On je kazao da će biti uz roditelje i učenike svih obrazovnih ustanova u kojima nema osnovnih uslova za rad i učenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije