Banja Luka

Djeca iz banjalučkog vrtića posjetila zubara

Djeca iz banjalučkog vrtića posjetila zubara
Foto: Jelena Đurđević | Djeca iz banjalučkog vrtića posjetila zubara

BANJALUKA - Mališani banjalučkog vrtića "Tijana" posjetili su stomatološku ambulantu "City Dent", u kojoj su dobili besplatne preglede zubića, a za svoju hrabrost su nagrađeni diplomama i poklon paketićima.

Radoznali mališani su se upoznali sa zubarskom stolicom, osnovnim stomatološkim instrumentima i naučili kako ispravno prati zube.

Drugari iz vrtića kažu da su se lijepo zabavili, da nemaju strah od zubara, a na kraju su, u znak zahvalnosti, zubarima i stomatološkoj sestri otpjevali nekoliko pjesmica.

Djevojčica Nađa kaže da svi drugari sada imaju diplomu na kojoj je Zubić Vila.

Kako je zubar savjetovao,  prvu brigu o zubima treba da počnu roditelji već po nicanju prvih zuba, tada treba početi s pranjem zuba, naravno ne četkicom nego komadom gaze ili vate, a prvi stomatološki pregled treba da se obavi kada niknu mliječni zubi, s oko tri godine.

"Prvi pregled treba da bude psihološkog karaktera, kao ovo danas, da bude prijatan razgovor, upoznavanje s instrumentima, uvođenje u prostor, tako mališane navikavate šta da očekuju sljedeći put. Do šeste godine djeca treba da su već obavila nekoliko stomatoloških pregleda", rekao je doktor stomatologije Bojan Glamočanin, specijalista ortopedije vilica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije