Banja Luka

Djeca u Zalužanima dobila igralište

Djeca u Zalužanima dobila igralište
Foto: N.N. | Djeca u Zalužanima dobila igralište

BANJALUKA - Djeca u naselju Zalužani dobila su danas novo igralište, u okviru velike akcije Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija.

Poslije višemjesečnih priprema, od danas je u funkciji novo igralište, sagrađeno u krugu Osnovne škole "Jovan Dučić".

Igralište su svečano, i uz prisustvo brojnih mališana iz naselja, otvorili Milan Grubor, šef Kabineta gradonačelnika i predstavnici donatora - kompanija Ekskluziv linžeri i Građenje Đurić.

Ove dvije firme jedne su od ukupno 25 koje učestvuju u ovogodišnjoj akciji izgradnje dječijih igrališta na cijelom području grada.

"Ovo je već četvrto igralište koje je izgrađeno od početka ove akcije, a za koju vjerujemo da će privući blizu milion maraka donacija u ovoj i idućoj godini. S obzirom na veliki broj već potpisanih ugovora sa društveno odgovoornim kompanijama, očekujemo da ćemo do okončanja ove akcije dobiti i do 15 novih i savremenih igrališta na cijelom području grada", rekao je Grubor.

On je dodao da su najbliža realizaciji nova igrališta u Obilićevu i Boriku, koja bi trebalo da budu otvorena do kraja ovog mjeseca.

Zamjenik direktora "Ekskluziv linžerija" Vitomir Tolimir izrazio je zadovoljstvo zbog uspješne realizacije ove akcije, te se zahvalio Gradskoj upravi, partnerskom donatoru "Građenju Đurić" i direktorici škole "Jovan Dučić" Rankici Pušić na uloženom trudu i zalaganju kako bi djeca Zalužana dobila novi prostor za igru i rekreaciju.

Direktorica škole Rankica Pušić, naglasila je da je igralište namijenjeno za djecu uzrasta od tri do 12 godina, ističući da ova donacija mnogo znači za mališane iz Zalužana, ali i okolnih, brzorastućih naselja, poput Kuljana i Priječana. Ona je napomenula da je jedan od donatora – Ekskluziv linžeri nedavno pomogao ovoj školi tako što je obnovio sportsko igralište u njihovom krugu, koje je do tada bilo u jako lošem stanju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije