Banja Luka

"Dječija nedjelja" u Muzeju Republike Srpske

"Dječija nedjelja" u Muzeju Republike Srpske
Foto: RTRS | "Dječija nedjelja" u Muzeju Republike Srpske

BANJALUKA - "Zajedno možemo sve" ovogodišnji je moto Međunarodne tradicionalne manifestacije "Dječija nedjelja", koja će u Muzeju Republike Srpske biti održana u periodu od 04. do 10. oktobra 2021. godine.

Otvaranje manifestacije biće priređeno u Stalnoj postavci Muzeja Srpske 04. oktobra u 11.00 časova.

Misija manifestacije, podizanje svijesti o dječijim pravima, predstavlja i dio kontinuiranog programa Odjeljenja za obrazovni-pedagoški rad Muzeja Srpske koje će za djecu iz ЈU Dječijeg doma "Rada Vranješević" i Vrtića "Bajka" prirediti edukativno - kreativnu radionicu "Zajedno možemo sve".

Radionica će biti održana 5.oktobra 2021. godine u 11.00 časova.

Edukativni sadržaji radionice uključiće rad sa didaktičkim karticama za učenje pojmova iz Narodnog bukvara, autora Vladimira Đukanovića, muzejskog savjetnika etnologa.

Kreativni dio radionice biće likovni rad sa bojankama "Dječija prava".

"Dječija nedjelja" u Muzeju Srpske organizovana je u saradnji sa Ombudsmanom za djecu Republike Srpske, a pokrovitelj je Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske.

Učesnici ovogodišnje Dječije nedjelje su Centar "Zaštiti me", ЈU Dječiji dom "Rada Vranješević", vrtić "Vesela pčelica", udruženje roditelja i lica sa posebnim potrebama "Hrabro srce", Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, servis centar "Dajte nam šansu - Zvjezdice", udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra", vrtić "Bajka" i udruženje za cerebralnu paralizu "CPossible".

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije