Banja Luka

Đokić: SP važan segment vlasti u Banjaluci

Đokić: SP važan segment vlasti u Banjaluci
Foto: Arhiva | Đokić: SP važan segment vlasti u Banjaluci

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je u Banjaluci da je ova partija važan segment lokalne vlasti u ovom gradu, te da u okviru svojih zaduženja maksimalno doprinosi ostvarivanju gradskih razvojnih planova.

Đokić je prije početka proširene sjednice Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka rekao da će na sjednici biti riječi o načinima da se u ovom gradu uradi vidljiv napredak, ističući da je zadovoljan rezultatima koje je ova stranka kao dio vlasti u Banjaluci postigla prethodnih godina.

"Ponosan sam i na činjenicu da smo, podržavajući Igora Radojičića za gradonačelnika načinili pravi izbor i da možemo konstatovati da smo svi zajedno napravili sjajne rezultate", rekao je Đokić novinarima.

On je istakao da je SP opredijeljena za razvoj svih mehanizama podrške građanima i razvoj društva socijalne pravde, te ekonomski napredak, kako za Banjaluku, tako i za cijelu Republiku Srpsku.

Predsjednik Gradskog odbora SP-a Banjaluka Goran Selak rekao je da je cilj sjednice da se razmotre načini za unapređenje života stanovnika, kako u gradskim, tako i u seoskim područjima.

On je naveo da sjednici prisustvuju i predstavnici SPS iz Beograda sa kojima će razmijeniti iskustva i napraviti plan predizbornog djelovanja za narednu godinu.

Predstavnik beogradskog odbora SPS-a Nikola Nikodijević izrazio je zadovoljstvo što će imati priliku da sa socijalistima iz Banjaluke razgovara o podršci i modalitetima saradnje, kako bi obje stranke ostvarile što bolji rezultat na izborima koji se sljedeće godine održavaju i u Srpskoj i u Srbiji.

Jedna od tačaka dnevnog reda bilo je unaprijeđenje saradnje Socijalista Banjaluke i Beograda, o čemu su govorili Nikodijević i predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka Goran Selak.

"Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka održao je 10. proširenu sjednicu gdje smo, pored organizacionih pitanja i planiranja predstojećih aktivnosti, imali čast da ugostimo predsjednika Gradskog odbora SPS Beograd i predsjednika Skupštine Grada Beograda Nikolu Nikodijevića, i da razgovaramo o proširenju postojeće saradnje naših gradskih odbora I dogovorimo zajedničke aktivnosti za budući period. Analizirali smo do sada urađeno i bez nekog lažnog optimizma, možemo najaviti dalji rast Socijalista u Banjaluci, ali I u čitavoj Republici Srpskoj. Ovdje u Banjaluci imamo veliki broj noviih članova, unaprijeđen je rad gradske organizacije i imamo snažnu podršku rukovodstva naše partije. Nastavljamo sa radom kao I do sada, složno i jedinstveno I s pravom očekujemo još bolje rezultate u predstojećem periodu", istakao je Selak. 

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić istakao je da je zadovoljan što Socijalisti daju pun doprinos razvoju Banjaluke i da vjeruje da će gradska organizacija na čelu sa Goranom Selakom ostvariti još bolje rezultate u predstojećem periodu. 

"Evidentan je marljiv rad Gradskog odbora Banjaluka i posvećenost dobrim rezultatima. Vjerujem da ćemo već naredne godine imati još bolje rezultate na Lokalnim izborima 2020. godine. Socijalisti su važan dio vlasti na lokalnom nivou i u okviru naših zaduženja dali smo maksimalan doprinos", istakao je Đokić. 

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Beograd Nikola Nikodijević naglasio je da postoji čvrsta saradnja Socijalista u Srbiji i Republici Srpskoj, te da će Socijalisti Banjaluke i Beograda u predstojećem periodu imati još bolju saradnju. 

"Želimo da imamo isti izborni program u Beogradu i Banjaluci. Imao sam priliku da upoznam sjajan tim mladih ljudi koji vodi naš Goran Selak i vjerujem da će socijalisti u Banjaluci biti najveće iznenađenje izbora sledeće godine. Mi u Banjaluci vidimo svoje iskrene prijatelje i saradnike", rekao je Nikodijević. 

Predsjednici gradskih odbora SP Banjaluka i SPS Beograd najavili su održavanje zajedničke sjednice u narednom periodu, kao i pokretanje zajedničkih aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije