Banja Luka

Do kraja godine nova strategija razvoja grada

Do kraja godine nova strategija razvoja grada
Foto: N.N. | Do kraja godine nova strategija razvoja grada

BANJALUKA - Strategija razvoja grada je ozbiljan strateški posao, na kojem se radi mjesecima, i Banjaluka bi do kraja godine mogla imati usvojenu strategiju razvoja grada za period 2018 - 2027. godine.

Rekao je ovo danas gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nakon sastanka s predstavnicima UNDP-a u vezi s izradom nove desetogodišnje strategije razvoja grada.

"UNDP je partner i radi se na ponovoj metodologiji pripreme strategije razvoja grada za narednih deset godina. Završeni su analiza, pojekcije, vizija i misija i ciljevi razvoja grada", kazao je on.

Dodao je da se četiri težišne politike ogledaju u razvoju grada i to kao biznis frendli, zeleni grad, ne samo u smislu parkova, već i ekologije vodosnabdijevanja i kanalizacije, te pametni grad, s modernom upravom i modernim tehnologijama i grad s razvijenim društvenim djelatnostima.

"Cilj je da u drugoj polovini avgusta s partnerskom grupom, u kojoj su predstvanici civilnog sektora privrede, biznisa, prođemo pojedine oblasti da bi nacrt strategije bio gotov u oktobru", rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije