Banja Luka

Do kraja godine stanovi za pedesetak socijalno ugroženih porodica

Do kraja godine stanovi za pedesetak socijalno ugroženih porodica
Foto: Ilustracija | Do kraja godine stanovi za pedesetak socijalno ugroženih porodica

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da bi izgradnja više od 50 stanova za socijalno ugrožene porodice u naselju Kuljani trebalo da bude završena do kraja godine, nakon čega će početi dodjela stambenih jedinica putem javnog poziva.

Radojičić je rekao da se u Kuljanima gradi blok zgrada sa više od 50 stanova koji će biti prvi dodijeljeni stanovi iz kategorije takozvanog socijalnog stanovanja.

On je naveo da je broj potencijalnih korisnika znatno veći i dodao da je ovo početak realizacije projekta, jer grad ima usvojenu Strategiju socijalnog stanovanja.

"Projekat realizujemo zajedno sa Ministarstvom za izbjegla i raseljena lica i Vladom Republike Srpske i vjerujem da je to početak posla koji je u naprednim zemljama vrlo razvijen", rekao je Radojičić.

On je podsjetio da je grad Banjaluka na sjednici gradskog parlamenta 5. septembra donio odluku o subvencionisanim stanarinama, tako da će lica u statusu socijalne potrebe moći da dobiju stambene jedinice na korištenje i istovremeno imati subvencionisanu stanarinu, odnosno korištenje stana i plaćanje komunalija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije