Banja Luka

Do kraja mjeseca prijave za „Digitalnu akademiju za mame“

Do kraja mjeseca prijave za „Digitalnu akademiju za mame“
Foto: N.N. | Do kraja mjeseca prijave za „Digitalnu akademiju za mame“

Udruženje građana „Centar za mame“ nastavlja sa realizacijom prošlogodišnjeg pilot pojekta „Digitalna akademija za mame“, koji je, kako su istakli, pokazao odlične rezultate na polju edukacije i ekonomskog osnaživanja žena.

Pozvali su sve zainteresovane sugrađanke, prvenstveno mame koje su registrovane na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS, koje imaju osnovna znanja o upotrebi računara ili se bave nekom kućnom radinošću, da se prijave za ovogodišnju „Digitalnu akademiju za mame“.

Prijaviti se mogu do 30. avgusta, i to elektronskim putem na adresu: [email protected].

Kako su istakli iz UG „Centar za mame“, cilj ovog projekta je edukacija  žena iz Banje Luke, prvenstveno mama, za jednu od najbrže rastućih  privrednih podgrana, a to je digitalni marketing. Prednost ove vrste posla je što se može raditi sa bilo koje lokacije, potreba za ovim kadrom se svakim danom povećava, usko je vezana za informacione tehnologije, te će mame biti u mogućnosti da pored vođenja domaćinstva i brige o djeci pronađu angažman koji će doprinositi egzistenciji porodice.

„Osim finansijskog aspekta koji je bitan za majku, djecu i porodicu tu je i vraćanje dostojanstva i samopouzdanja majkama te stvaranje osjećaja vrijednosti i priparnosti.  Akademija će takođe pomoći mamama koje se bave nekim vidom kreativnog posla ili kućne radinosti, da svoje proizvode pravilno prezentuju na društvenim mrežama i tako doprinesu poboljšanju kućnog budžeta“, saopštili su organizatori.

Edukacija će biti organizovana kroz četiri modula koja pokrivaju oblasti kao što su: osnove interneta, osnove marketinga, digitalni marketing, društvene mreže, kako funkcionišu veb stranice,  izrada fejsbuk i instagram poslovne stranice, upoznavanje sa mogućnostima pretraživača, otvaranje jutjub kanala, kao i osnove dizajna. Za mame koje izrađuju svoje proizvode, biće organizovana dodatna radionica profesionalnog fotografisanja.

Uz podršku Grada i Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, digitalnu akademiju za mame prošle godine je završilo 60 mama. I ove godine, Grad je podržao ovaj projekat kojim će još  40 sugrađanki dobiti priliku da pohađaju digitalnu akademiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije