Banja Luka

Do kraja sedmice vrtić za 50 mališana na Starčevici

Do kraja sedmice vrtić za 50 mališana na Starčevici
Foto: N.N. | Do kraja sedmice vrtić za 50 mališana na Starčevici

BANJALUKA - Naselje Starčevica će do kraja ove sedmice biti bogatije za novi dječji vrtić, u kojem će biti smješteno oko 50 mališana.

Ovaj vrtić se otvara u okviru velikog plana proširenja kapaciteta predškolskih ustanova, čiji je cilj da se otvori 600 novih mjesta u gradskom sistemu vrtića.

Novi vrtić na Starčevici biće otvoren u obnovljenom gradskom poslovnom prostoru u Ulici Prve krajiške brigade.

"Rekonstrukcija ovog prostora, koji je ranije koristila Gradska razvojna agencija, privodi se kraju, a objekat bi od petka trebalo da bude u punoj namjeni", rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

U ovom objektu biće smještena jedna jaslićka i jedna vrtićka grupa mališana uzrasta od tri do šest godina.

U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, koje će rukovoditi novim vrtićem, istakli su da je Starčevica jedno od najvećih gradskih naselja i potrebe su velike, tako da je ovaj projekat od velikog značaja za Centar, ali i za građane.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, naglasila je da je otvaranje novog vrtića na Starčevici prijeka potreba jer imaju mnogo zahtjeva za boravak djece iz ove mjesne zajednice.

"Sve će biti potpuno spremno za otvaranje vrtića. U njemu je sve novo i kvalitetno urađeno, tako da će mališani uživati", dodala je Kurtinovićeva.

Ovo je samo jedan od projekata izgradnje vrtića u gradu. U toku je gradnja vrtića na Petrićevcu za boravak više od 100 djece, a uskoro se očekuje i druga faza radova na budućem vrtiću u Lazarevu, u vrijednosti od milion KM, kako bi tokom ove godine bio u potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju.

Ovaj novi dio vrtića "Kolibri" moći će da primi oko 170 djece.

Za ovu godinu najavljeno je i uređenje devastiranog objekta koji se nalazi pored najstarijeg vrtića u gradu "Ježeve kućice", a koji je nekada koristilo Udruženje "Duga".

U planu su i radovi u Kuljanima, gdje bi novi vrtić trebalo da nikne u objektu stare škole, te prenamjena gradskog prostora u Obilićevu, koji će biti pretvoren u vrtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije