Banja Luka

Dobra vijest za škole u Banjaluci, stiže više para

Dobra vijest za škole u Banjaluci, stiže više para
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Dobra vijest za škole u Banjaluci, stiže više para

BANJALUKA - Sredstva za opremanje kabineta praktične nastave škola u Banjaluci biće uvećana za duplo.

Tako će iz gradske kase umjesto dosadašnjih 100.000 KM za ove namjene biti izdvojeno 200.000 KM.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave Banjaluka, Grad će i ove godine izdvojiti sredstva za pomenute namjene, a u okviru programa čiji je cilj da učenici dobiju adekvatnu obuku za buduća radna mjesta.

"Takođe, uvedena je novina, a to je da pravo na subvencije, uz srednje stručne škole, može ostvariti i Računarsko-informatički smjer Javne ustanove Gimnazija Banjaluka", istakli su iz Gradske uprave.

Oni su naveli da je Računarsko-informatički smjer banjalučke Gimnazije uključen u dodjelu subvencija za nabavku opreme za opremanje kabineta za praktičnu nastavu u skladu sa prijedlogom Savjeta za ekonomska pitanja i razvoj i Regionalnog savjeta za obrazovanje regije Banjaluka.

"Za dodjelu subvencija prema ovoj odluci, koja je usvojena na posljednjoj sjednici Skupštine Grada uskoro će biti raspisan javni poziv", rekli su u Gradskoj upravi.

Oni su podsjetili da je prošle godine ovu podršku dobilo šest srednjih stručnih škola i to Politehnička, Elektrotehnička, Poljoprivredna, Ugostiteljsko-trgovinsko-turistička, Tehnička i Građevinska škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije