Banja Luka

Dodijeljena prva rješenja o stipendiranju

Dodijeljena prva rješenja o stipendiranju
Foto: Gradska uprava | Dodijeljena prva rješenja o stipendiranju

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je prva rješenja o dodjeli gradskih stipendija studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama.

“Grad na godišnjem nivou izdvaja 1,8 miliona KM za stipendije srednjoškolcima i studentima, a od ove godine povećali smo sve vrste stipendija za 20 odsto”, kazao je Stanivuković, te dodao, da će ove akademske godine, Grad stipendirati 308 studenata, od kojih je stipendiju po osnovu uspjeha dobilo 104 studenta, za deficitarna zanimanja njih osam i prema socijalnom statusu 196 studenata.

“Grad izdvaja značajna sredstava po različitim osnovama za obrazovanje, te je riječ o više miliona KM godišnje”, naveo je on.

Dodaje da postoji dosta planova u oblasti obrazovanja u periodu koji je pred nama. “Ulaže se puno u infrastrukturu, poput buduće gradnje srednjoškolskog doma za šta je u toku izrada idejnog rješenja”, istakao je Stanivuković.

Podsjećamo, stipendije se dodjeljuju po tri osnova, stipendije po osnovu socijalnog statusa i po osnovu uspjeha za studente dodjeljuje se u iznosu od po 150 KM, a za deficitarna zanimanja taj iznos je 260 KM.

Miloš Malešević, student pete godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci dobio je stipendiju po osnovu postignutog uspjeha, te je zahvalio za ovu podršku.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije