Banja Luka

Dodik: Spremno pet miliona za most u Česmi, nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi

Dodik: Spremno pet miliona za most u Česmi, nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi
Foto: Dražan Pozderović | Dodik: Spremno pet miliona za most u Česmi, nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi

BANJALUKA - Potrebno je da se što prije riješi imovinsko-pravni odnosi, kako bi se raspisao tender za izgradnju mosta u Česmi, s obzirom na to da da cijene materijala rastu, te da će biti potrebno još milion ili dva ako se bude čekalo do kraja godine, istakao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

On je apelovao na Gradsku upravu Banjaluke da što prije ovo riješe i da uvaže interese ljudi.

"Ja sam spreman da, ukoliko Gradska uprava to ne riješi, nedostajući dio sredstava mi obezbijedimo. Ovdje smo u nastojanju da vidimo šta od obaveze koje smo ranije preuzeli, prije svega naša direkecija puteva, za izgradnju mosta u Česmi, za šta smo mi obezbijedili pet miliona KM, ali još čekamo da se riješe imovinsko-pravni odnosi", rekao je Dodik.

Dodao je da su oni spremni da raspišu tender, ali da to ne mogu uraditi ako se ne riješe imovinsko-pravni odnosi.

"Ljudi koji žive ovdje su već dugo godina komunikacijski odvojeni, a ovo bi trajno riješilo pitanje komunikacije i brze povezanosti ovog dijela Česme sa centrom grada. Imajući u vidu da cijene materijala rastu, pa ako budemo čekali do kraja godina da to traži još dodatnih milion ili dva KM", kazao je Dodik.

Davor Kostrešević, v.d. direktora Javnog preduzeća ''Putevi Republike Srpske'' istakao je da su "Putevi RS" već sutra spremni potpisati memorandum o razmijevanju između grada Banjaluke i "Puteva RS".

"Neophodno je da se uradi i dobije prema obavezama grada Banjaluka i revidovan projekat i građevinska dozvola. Sada pa nadalje možemo da govorimo samo o nekim dijelovima ove trase i dionice, s obzirom na to da nisu u cjelosti riješene procedure potrebne za obezbjeđenja građevisnke dozvole", rekao je Kostrešević.  

Dodaje da će ovaj most biti savremen, dugačak 150 metara, sa pješačkim i biciklističkim stazama, te da bi njegovom  izgradnjom "Putevi RS" mogli dati svoj puni doprinos razvoju grada Banjaluke.

Miladin Maličević, predsjednik Savjeta MZ Česma rekao je Česma osam godina bez mosta, te da sve to vrijeme idu preko zaobilaznice koja usporava razvoj Česme. 

"U kontaktu sa mještanima kojima se oduzima zemljište vrlo je bitno istaći da niko od njih nije protiv izgradnje, već su protiv toga da im se daju mrvice za njihovu imovinu", rekao je Maličević.  

Okupljeni mještani su prenijeli nezadovoljstvo jer godinama čekaju na izgradnju ovog mosta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije